leien gevel
logo cupaclad CUPACLAD® IS IDEAAL VOOR DE RENOVATIE VAN UW GEVEL

VERLUCHTE GEVEL & BUITENISOLATIE | KENMERKEN


De verluchte gevel is een heel relevant bouwsysteem dat heel populair is bij architecten en bouwheren wereldwijd.

Momenteel wordt het beschouwd als het meest efficiënte systeem voor het bekleden van gebouwen. De combinatie van de verluchte gevel met een systeem van buitenisolatie biedt het gebouw tal van voordelen inzake thermische en akoestische isolatie, en bovendien worden thermische bruggen en condensatieproblemen vermeden.

Het verluchte gevelsysteem bestaat uit een draagmuur, een isolerende laag en een bekledingsmateriaal bevestigd aan het gebouw door middel van een draagstructuur. Op deze manier wordt een ruimte gecreëerd tussen de isolatie en het bekledingsmateriaal die we ook wel een luchtkamer noemen.

Opdat de prestaties van de verluchte gevel optimaal zouden zijn, moet er permanente luchtcirculatie zijn van buiten naar binnen. Ingevolge de temperatuurverschillen en het fenomeen van de natuurlijke convectie,

stijgt de warme lucht en gaat deze naar buiten, hetgeen permanent voor verluchting zorgt.

Dit fenomeen is gekend als het "schoorsteeneffect", en biedt tal van voordelen die kenmerkend zijn voor de verluchte gevel.

esquema de una fachada ventilada

Bovendien bieden de CUPACLAD®-systemen een ontwerp dat aangepast is aan elke noodzaak, en dat combineerbaar is met eender welk type isolatiemateriaal.CUPACLAD® | OPVALLENDE VOORDELENenergy savings icon

ENERGIEBESPARING

De verluchte gevel zorgt ervoor dat het gebouw gemakkelijker kan gekoeld worden tijdens de zomer en dat de warmteverspreiding tijdens de winter wordt beheerd, hetgeen een energiebesparing en thermisch comfort oplevert.

estructural movement reduction icon

DE STRUCTUUR BEWEEGT MINDER

Het bestaan van een luchtkamer vermijdt dat de bekleding van het gebouw bruuske temperatuurverschillen ondergaat, waardoor uitzetting en inkrimping zodoende vermeden worden, hetgeen kan leiden tot scheuren en barsten.

elimination of humidity icon

VOCHTIGHEID UITSCHAKELEN

De luchtkamer, waar de lucht permanent circuleert, elimineert het gering insijpelen van water dat eventueel door de voegen van de lei kan, en beperkt condensatie en vochtigheid.

facade durability icon

DUURZAAMHEID VAN DE GEVEL

Het buitenbekledingsmateriaal gaat langer mee, omdat er permanente verluchting is die het materiaal droog houdt, waardoor aantasting van het materiaal als gevolg van permanente vochtigheid vermeden wordt.