CUPA PIZARRAS maakt sinds 1892 het meest uitgebreide gamma natuursteen voor daken en gevels. Onze steengroeves bevestigden hun prestige en reputatie bij professionals uit de sector.

Ontginningsgebieden

Al onze leisteen wordt ontgonnen en geselecteerd uit de grootste reserves van tektonische natuurlijke leisteen in de wereld, in Galicië en Castilië en Leon (Spanje). Dit is een uitzonderlijk mooie plek, omringd door bergen rijk aan mineralen. Onze centrale bevindt zich in het hartje van de streek Valdeorras, (Ourense), in Galicië, een plek waar de mijnbouwtraditie sinds mensenheugenis in ere wordt gehouden.

Het ontginningsgebied is bepalend voor de kwaliteit en de zuiverheid van de leisteen, daarom is het belangrijk om altijd de exacte afkomst van de leisteen te kennen. De samenstelling, kleur en textuur zijn afhankelijk van de steengroeve waaruit ze ontgonnen zijn.

Onze 20 steengroeves zijn in gelegen in dit gebied, dat door internationale experts in natuurlijke leisteen beschouwd wordt als een van de meest prestigieuze gebieden wat betreft kwaliteit en esthetiek.

Al meer dan 125 jaar bouwen de steengroeves van CUPA PIZARRAS een reputatie op, en hebben ze het vertrouwen gewonnen van duizenden architecten en binnenhuisontwerpers.

ontginningsgebieden leien

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking.