Natuurleien

De 8 voordelen van een hellend dak

 gebouw in Frankrijk met hellend dak

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een gebouw en vormt de eerste verdedigingslinie tegen alle milieurisico’s.

Daken zijn met de jaren geëvolueerd, en hellende daken hebben een eerder klassiek imago. De waarheid is echter dat ze de meest voorkomende en meest efficiënte oplossing zijn voor een maximale bescherming.

 1. Stijl

  Hellende daken zijn er in alle vormen en alle maten, eenvoudige hellingen aan twee kanten en meer complexe vormen in combinatie met gordingen en spanten. Doordat ze zo multifunctioneel zijn kan de architect zich vrij uitdrukken.

  Sommige materialen, zoals onze eigen natuurleien, kunnen worden geproduceerd in een hele reeks vormen en maten, waardoor ze perfect geschikt zijn voor elke helling of elk ontwerp.

  modern huis in les vallées Frankrijk met verschillende dakhellingen

 2. Thermische isolatie

  Gebouwen met hellende daken zijn ongeveer 10-15 % compacter dan gebouwen met een plat dak. Deze aanzienlijke vermindering uit zich in een hogere thermische isolatie, gewoon door de oppervlakte die in aanraking komt met de buitenkant, zo klein mogelijk te houden.

 3. Energiezuinig

  De bouwschil is verantwoordelijk voor ongeveer 25 tot 35% van het energieverlies in een gebouw. Hellende daken zijn ontworpen om een natuurlijke ventilatie mogelijk te maken tussen de buitenlaag en het gebouw, en zo energie te besparen.

 4. Bescherming tegen milieurisico’s

  Hellende daken zijn ontworpen om bestand te zijn tegen sneeuw, ijs, water en wind. Met hun driehoekige vorm zijn ze stabiel, steviger en zorgen ze voor een perfecte waterafvoer.

  Sommige pannen, zoals natuurleien, zijn uiterst sterk, ondoordringbaar en brandvertragend.

 5. Kostenefficiënte extra ruimte

  Dit daktype maakt extra kamers of opbergruimte mogelijk zonder dat een extra (en kostelijke) verdieping op het volledige gebouw nodig is.

   gebouw hellend dak natuurleien België

 6. Langere levensduur

  Platte daken vereisen constant onderhoud van de afvoersystemen om lekken te vermijden. Hellende daken zijn doorgaans duurder, wat wordt gecompenseerd door de minder dure en minder frequente reparaties.

  En dit is nog meer het geval wanneer het dak bedekt is met kwaliteitsvolle onderhoudsvrije natuurleien met een levensduur van meer dan 100 jaar.

 7. Recyclage van regenwater

  Met dit daktype is het makkelijker om regenwater te recycleren dan met platte daken. Het externe afvoersysteem is makkelijker te wijzigen en te verleggen.

  Bovendien hebben bepaalde pannen op hellende daken zoals natuurleien, die worden geproduceerd zonder chemische producten, geen enkel effect op de waterkwaliteit.

 8. Duurzaamheid

  hellend dak leien Verenigd Koninkrijk

  Er bestaat een uitgebreid gamma duurzame pannen, en zonnepanelen zijn makkelijk en efficiënt te integreren in de structuur van een hellend dak.

  Ontdek THERMOSLATE®, thermische zonnepanelen in natuurleien.

Indien wij de technische en esthetische kenmerken van hellende daken toevoegen aan die van natuurleien van CUPA PIZARRAS, is het resultaat een duurzame verdedigingslinie voor elk gebouw.