Huiseigenaar Professioneel

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over natuurleien en over ons productgamma.

Veelgestelde vragen CUPACLAD

Kan CUPACLAD worden geïnstalleerd in een gebouw van 20 verdiepingen?

In Europa stelt de installatie op hoogte van het systeem geen enkel probleem. De tests die worden uitgevoerd voor het verkrijgen van de verschillende certificaten van het product, leverden uitstekende resultaten inzake windbestendigheid.

Deze moet overeenstemmen met de vereiste blootstelling aan de wind voor elk project, en ze moet worden berekend (de ingenieurs van het werf moeten hiervoor groen licht geven).

Kan CUPACLAD worden geïnstalleerd op de volgende oppervlakken: hout, beton, metselwerk?

Ja, afhankelijk van de draagmuur moet CUPACLAD worden bevestigd op het structurele gedeelte van het materiaal (beton, hout, baksteen enz.) dat het gewicht van de gevel kan opvangen.

De draagmuur moet zorgen voor de stabiliteit van het gebouw, en moet stabiel genoeg zijn om het gewicht van de bedekking en de krachten die erop worden overgebracht te ondersteunen.

Wat is de aanbevolen dikte voor het isolerende materiaal?

Het type en de dikte van het isolerende materiaal hangen af van elk project, in functie van de thermische transmissie en de specifieke behoeften van de werf (type constructie, locatie, oriëntatie van het gebouw).

Wat zijn de voordelen van een CUPACLAD verluchte gevel?
  • Geen onderhoudskosten.
  • Gemakkelijke en snelle installatie.
  • Perfect te combineren met andere materialen.
  • Geringe waterabsorptie.
  • Hoge mechanische weerstand.
  • Lange levensduur.
  • Energiewinning.
  • Verwijdering van infiltratieproblemen.
Welke garantie heeft het product?

De CUPACLAD kit heeft een garantie van 10 jaar. Het installatieproces van het systeem valt niet onder de garantie. Het bedrijf dat de installatie uitvoert moet een garantie bieden voor de montage.

Waarom hebben wij de CUPACLAD systemen ontwikkeld?

De CUPACLAD® verluchte gevelsystemen beantwoorden aan de behoefte om natuurleien aan te passen aan de nieuwe architectonische stijlen en strekkingen, die de bouwsector verplichten om ecologischer en duurzamer te zijn.

Wanneer hebben wij de CUPACLAD systemen ontwikkeld?

Het CUPACLAD concept kwam tot stand in 2006, maar de systemen werden pas in 2015 in hun geheel gefabriceerd met secundaire metaalstructuren.

Welke criteria moeten in aanmerking worden genomen voor het ontwerp van een verluchte gevel?

• De ontwerper (architect) moet, rekening houdend met de afmetingen van de leien, de gevel van het gebouw bestuderen, om deze te moduleren en te projecteren, met inachtneming van de openingen (vensters, deuren enz.).
• Bij de installatie van leien met het oog op een modulatie moet rekening worden gehouden met de hoek naar de binnenkant van de gevel.
• De structurele verbindingen of bewegingsverbindingen van het gebouw moeten altijd worden gerespecteerd, en er moet voor worden gezorgd dat de onderstructuur en de leien onafhankelijk zijn.

Wat is de windbestendigheid in zone "X" of bij een windlast "Y"?

Hoewel de windbestendigheid afhankelijk is van de ligging van het gebouw en van de plaatselijke regelgeving, kunnen wij bevestigen dat de CUPACLAD systemen voldoen aan de Europese norm inzake de eisen wat betreft windbestendigheid.

Bovendien werden tijdens de uitgevoerde tests de maximale door het testteam gemeten Pa-waarden verkregen voor het product, en het monster vertoonde geen breuk of beschadiging.

Wat is de oplossing voor de gevelafdekking en de verbindingen met de vensters?

Met speciale profielen voor de delicate punten van de werken (hoeken, verbindingen met de vensters, gevelafdekking enz.) Deze zijn gewoonlijk vervaardigd uit aluminium. Hierover vindt u meer informatie in onze  algemene catalogus.

Wat is het gewicht per vierkante meter van de systemen?
  • CUPACLAD 101:   ≤ 30 kg/m²
  • CUPACLAD 201:   ≤ 25 kg/m²
Welke certificeringen heeft het product?

De CUPACLAD systemen hebben onder meer het BBA certificaat van de British Board of Agrément, die een garantie biedt op een optimaal rendement van het systeem op lange termijn, en de ETA-erkenning (European Technical Assessment), die de technische evaluatie van de prestaties van het complete product bevat.

Onze systemen hebben bovendien succesvol de schok- en windbestendigheidstests van het Franse CSTB-instituut (Wetenschappelijk en technisch centrum voor gebouwen) doorstaan.

De leien van onze speciale selectie voor gevels dragen de garantie van de strengste Europese kwaliteitsnormen: de Europese CE-markering, de Franse NF-norm, de Belgische ATG of de Amerikaanse ASTM.

Hoe gedragen de systemen zich in klimaten met grote temperatuurschommelingen of een sterke lichtinval van de zon?

De temperatuurveranderingen in extreme klimaten vormen geen probleem voor Cupaclad, door de aanwezigheid van een luchtkamer, die een thermische beschermlaag vormt en het absorberen van de temperatuurcontrasten mogelijk maakt.

Met andere woorden: in dit soort verluchte gevel kan het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het gebouw geannuleerd worden.

Kan eender welk type leien worden gebruikt met de CUPACLAD systemen?

Nee, de natuurleien van de CUPACLAD systemen worden speciaal geselecteerd uit onze 16 steengroeves, omwille van hun technische eigenschappen, en ze worden onderworpen aan uitgebreide kwaliteitscontroles, om op eender welke gevel een uitzonderlijk rendement te waarborgen.

De speciale selectie voor gevels biedt garantie op een eenvoudige en snelle installatie, dankzij de regelmatige en vlakke leien, die worden geleverd met aan het uitgekozen CUPACLAD® systeem aangepaste perforaties.

Volg ons