Al onze leien werden ontgonnen en geselecteerd uit de beste steengroeves van Galicië en van Castilla en León, waar de grootste reservaten ter wereld met tektonische natuurleien te vinden zijn.

De schoonheid van natuurlijke materialen

Sinds 1892 geniet CUPA PIZARRAS het privilege om wereldwijd lei aan te bieden uit een unieke streek, die de vrucht is van duizenden jaren werk van de natuur.

Elegant

Lei heeft een natuurlijke glans en een niet te evenaren textuur, het is een nobel materiaal, dat elegant is en karakter heeft, en dat het oppervlak waarop het wordt gebruikt een prestigieuze uitstraling geeft.

Natuurlijk

Onze 100 % natuurlei valt enkel onder de artisanale ontginnings- en splijtprocessen, zonder dat het nodig is om eender welke bijkomende behandeling te gebruiken.

Veelzijdig

Leisteen is een natuurlijk mooi materiaal dat kan gevonden worden in verschillende tinten van zwart, grijs en groen, afhankelijk van de samenstelling. Onze leien bedekken enkele van de meest iconische gebouwen ter wereld, en bieden een meerwaarde en schoonheid aan elke woning.

Een unieke omgeving

Onze centrale ligt te midden van de streek Valdeorras, in Galicië, op een ongelofelijk mooie plek omgeven door bergen rijk aan mineralen en met een sterke, eeuwenoude mijntraditie.

Een onvergelijkbaar product

Onze leien zijn tijdloos en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan elk type project, en ze zorgen voor een onmiskenbaar karakter eens ze geplaatst werden op een dak of een gevel.

Textuur en geschiedenis

De textuur vertelt het verhaal van elke lei, de krachten die de leien hebben gecreëerd en de mineralen die de leien vormen.
Deze textuur van onze lei heeft wereldwijd architecten geïnspireerd om unieke projecten te creëren waarbij natuurlei glanst door zijn eigen licht.

Natuurlijke glans

Lei weerspiegelt het licht op een unieke manier en heeft eender welk overdekt oppervlak een ander leven en een andere persoonlijkheid.

Historische monumenten

Bij CUPA PIZARRAS zijn wij blij dat onze lei werd geselecteerd voor de restauratie van de belangrijkste monumenten ter wereld. Onze ruime keuze aan lei biedt de restaurateurs de mogelijkheid om het originele uitzicht en de originele persoonlijkheid van het historisch erfgoed van elk land te behouden.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking