Zaha Hadid Havenhuis,

Antwerpen (België)

icono-case3
Plaats
Antwerpen (België)
icono-case4
Jaar
2016
icono-case2.png
M2
5.000
icono-case1.png
Architecten
Zaha Hadid

De stad Antwerpen kan voortaan trots zijn op een nieuw landmark van architect Zaha Hadid! Het indrukwekkende Havenhuis domineert de haven en versterkt het dynamische imago van de stad. Het gebouw staat aan het begin van het uitgestrekte havengebied en is hét symbool van de groei van de Antwerpse haven. De architectuurwedstrijd georganiseerd door de afdeling architectuur van de Vlaamse Regering, het stadsbestuur en het Havenbedrijf had slechts één regel: het oorspronkelijke gebouw moest bewaard blijven.

Daarom wilde de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid het volledige gebouw behouden, en daar bovenop een uiterst moderne structuur plaatsen. Het dak van het oorspronkelijke gebouw uit de 16 eeuw werd gerenoveerd met natuurleien CUPA 4, een leisteen afkomstig uit de steengroeve van Armadilla (Spanje) die de schoonheid en elegantie van elk dag benadrukt.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPA 4

Lei van zwart blauwachtige kleur, van regelmatige vlakheid en gladde textuur. De nominale diktes bedragen 3,75 mm, 5 mm en tot 8 mm voor dikke modellen.

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking