Grand designs Chichester, Verenigd Koninkrijki

icono-case3
Plaats
Chichester (Royaume-Uni)
icono-case4
Jaar
2021
icono-case1.png
Architecten
Fuse Studio Architecture
icono-case5
Installateur
Couverture NJS

Beeld u dit waanzinnige project in: een huis dat in de juiste omgeving lijkt geplaatst te zijn. Dit is de transformatie die Nina en Daniel Rowland, respectievelijk binnenhuisarchitecte en architect, verwezenlijkt hebben. Ze besloten Londen te verlaten en dit huis met bijbehorende grond, op ongeveer honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad, niet ver van Portsmouth, aan te kopen.

Deze eigendom en het vervallen huis uit de jaren ’30, de groene vijver, niemand wilde het. Dit koppel heeft echter het volledige potentieel ervan gezien.

Met de natuur en de biodiversiteit als essentie van het project, werd deze op zijn minst ambitieuze heropbouw bedacht om verwarring te creëren met de omringende omgeving. Het is net alsof het huis is neergezet op het water van dit natuurlijke zwembad met kristalhelder water.

chichester grand designs
studio fuse chichester

Omdat de natuur een belangrijk en zelfs centraal element is van dit project, werden de materialen natuurlijk niet op een toevallige basis gekozen door dit koppel uit het architectuurmilieu.

Voor het dak kwam, zoals Daniel Rowland uitlegt, na beraadslaging het “idee van leien, om de andere natuurmaterialen die werden gebruikt aan te vullen“.

De intrinsieke eigenschappen van natuurleien overtuigden het koppel, en ook het uitzicht, het gladde, grijze en matte oppervlak van de CUPA 12 (verkrijgbaar in het VK) beviel hen.

 

Ze hadden dit materiaal in gedachten omwille van de esthetiek ervan, die helemaal aansluit bij het creëren van een moderne constructie.

Het moderne dak van het huis vereist een specifieke en gedetailleerde installatie omwille van de verschillende hellingen en de schuine randen, die moeilijk uit te lijnen zijn. Darren Stigant, directeur van de dakonderneming NJS, herinnert zich het volgende: “Ik heb de CUPA 12 lei voorgesteld, omdat die verkrijgbaar is in platen van 400 x 250 mm” 

Het gebruik van dit kleinere formaat heeft ons geholpen om de afwerking te verkrijgen die we wilden“, vertelt Darren. CUPA PIZARRAS biedt dakleien aan in verschillende vormen, maten, diktes en kleurtinten.

grand designs tv chichester

GEBRUIKT PRODUCT: CUPA 12

Donkergrijze leien met regelmatige vlakheid en ruwe
textuur. Dit is een ideaal model voor een voordelige restauratie, waarbij de bijgebouwen kunnen worden behouden.

 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking