Privéwoning richting La Canopée, Angers

icono-case3
Plaats
Angers
icono-case4
Jaar
2022
icono-case1.png
Architecten
Anais Bordeau Architecte
icono-case5
Installateur
Particuliere eigenaar

Dichtbij Angers kleedt een origineel en modern ontwerp zich in een perfecte metafoor van de omgeving. Dit moderne architectuurwerk belichaamt harmonie, perfect aangepast aan het natuurlijke kader, waardoor een spectaculaire versmelting van het toneel en de natuur ontstaat, waarbij de elegantie en functionaliteit op magistrale wijze worden gecombineerd.

De voor dit project uitgekozen architect Anaïs Bordeau is gespecialiseerd in bosconstructies. Het ontwerp van de woning is samen met de opdrachtgever is modern en aangepast aan de omgeving ervan.

Deze eigendom bevindt zich in een gemeente op enkele kilometers ten noorden van Angers. Dit grondgebied wordt voorgelegd aan de mening van de architectes des bâtiments de France (ABF). Het bevindt zich aan de oevers van de Mayenne, en is afgescheiden van de andere omringende eigendommen.

maison privée Angers Anais Bordeau Architecte
maison privée facade en ardoise

De CUPACLAD, die herinnert aan de verticaliteit van de bomen, roept de essentiële natuurlijke eigenschap van de armen op qui s’élèvent majestueusement vers le ciel. De bomen groeien naar boven en zoeken licht en groei.

Om de mening van de ABF en de hedendaagse vooroordelen te respecteren, stelt de architecte een kleurrijke combinatie voor, die bestaat uit een houten verticale gevelbeplating, en CUPACLAD Design Waterfall, de oplossing in natuurleien die de grafische lijnen naar de hemel overnemen.

Met de CUPACLAD Design Waterfall biedt Anaïs Bordeau een analogie met de natuurlijke omgeving: “het bos veroudert beter in staande houding, de boom groeit in staande houding. De verticale houding van de leien doet dus denken aan het bos“. Om te beantwoorden aan de wens van een moderne creatie, voegt de architecte het volgende toe: “een onregelmatige houding dynamiseert en maakt het materiaal modern. ”.

De klant, die oorspronkelijk sceptisch was over het gebruik van leien op de gevel, liet zich onmiddellijk overtuigen door de getoonde beelden. Naast het esthetische effect biedt de CUPACLAD oplossing akoestische en thermische voordelen, die de eigenaar in verleiding hebben gebracht.

Met een algemenere beschouwing en naar het beeld van dit werk, geeft de architecte aan: “het idee van mijn werk bestaat erin de opdrachtgevers in de richting van milieuvriendelijke constructies op beheerde oppervlakken te leiden, en te kiezen voor natuurlijke en edele materialen“.

De onregelmatige en verticale houding van de CUPACLAD Design Waterfall, een voorloper in Frankrijk en in de wereld, is het bewijs van dit dynamisme, en maakt ons materiaal helemaal modern.

maison privée ardoise Angers
maison privée Angers

PRODUIT UTILISÉ : CUPACLAD Design Waterfall

Un dynamisme quasi hypnotique est tenu grâce à trois formats d’ardoise, placées de manière aléatoire et ordonnée. 

 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking