Les Coteaux Fleuris : Scholengroep Heudebouville

icono-case3
Plaats
Heudebouville, Normandië (Frankrijk)
icono-case4
Jaar
2022
icono-case1.png
Architecten
HEMAA architectes
icono-case5
Dakbedrijf
Joly Sas

Heudebouville, gelegen aan de oever van de Seine in Eure, biedt zijn 800 bewoners een aantrekkelijke omgeving. Onlangs dachten de burgemeester en zijn team na over de toekomstige school voor hun kinderen, om te beantwoorden aan de dringende behoefte aan nieuwe voorzieningen.

Hubert Coleman Zoutu, burgemeester van Heudebouville, legt uit: Dit project was noodzakelijk en moest dringend worden gerealiseerd. We moeten iets veranderen, maar wat? Wat moeten we doen? Renoveren of iets vernieuwends aanbrengen? Om die vragen te beantwoorden hebben we een wedstrijd voor architecten georganiseerd

De laureaat van de wedstrijd voor architecten was het advocatenkantoor HEMAA, dat een vernieuwend project voorstelde met natuurleien op het dak en op de gevel.

Het idee bestond er niet alleen in om een school te bouwen, een gebouw neer te zetten, maar ook om een landschap te fabriceren en het bestaande landschap te respecteren,” legt Charles Hesters, partner en medeoprichter van HEMAA, uit.

De locatie van het gebouw is opmerkelijk en zeer mooi. Het ligt enerzijds zeer dicht bij het stadscentrum (vanop het terrein zijn het gemeentehuis en de klokkentoren van de kerk zichtbaar), en biedt anderszijds directe toegang tot de heuvelgebieden van de Seine.

De leien in de gevelbekleding en de gevel zorgen ervoor dat dit gebouw deel uitmaakt van het erfgoed van de voorzieningen van dit dorp. De burgemeester bevestigt dit: voor ons is het duidelijk. Een leien dak is mooi. Wij wilden die schoonheid ook voor de school.

Leien kan soms bijna schitteren. Op sommige halfzonnige, halfbewolkte ochtenden verschijnt er een weerkaatsing, en hebben we dus een materie die in interactie treedt met het klimaat,” aldus Charles Hesters.

CUPACLAD 101 Logic werd uitgekozen voor gevels die zijn blootgesteld aan contact van kinderen, met name tijdens de speeltijd. In dit systeem is een onzichtbare bevestiging (m.a.w. zonder haak) gebruikt. Naast de esthetische keuze is er ook een gebruikslogica en wordt beantwoord aan een noodzaak tot beveiliging.

De inwoners van het dorp hebben het gevoel dat dit gebouw al deel uitmaakt van Heudebouville. Hubert Coleman Zoutu herinnert ons aan het volgende: “Onze kinderen zullen genieten van een vrolijke plek vol licht. Na hun bezoek aan de school kamen de inwoners ons zeggen: “Dank u, dank u mijnheer de burgemeester . Het is mooi. We kunnen haast niet wachten om hier te komen! 

Groupe Scolaire Heudebouville

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het CUPACLAD® 101 LOGIC-bekledingssysteem biedt elke gevel evenwicht en is perfect combineerbaar met andere materialen en laat de niet te evenaren textuur en de glans van onze natuurlei ten volle tot zijn recht komen.
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking