L’Épicerie Le Grenier

icono-case4
Jaar
2019
icono-case3
Plaats
Gardères (France)
icono-case1.png
Architecten
Odile Servin, Atelier 2A
icono-belleza2
Bouwheer
Commune de Gardères
icono-case5
Installateur
Entreprise Fourcade

Sinds september 2019 verwelkomt Laëtitia da Costa haar klanten in een splinternieuw winkelpand dat ter beschikking werd gesteld door de gemeente.

Ze vertelt dat de gemeente “een enquête had gehouden onder de inwoners om hun wensen en behoeften te kennen. Voor mij was dat een droom, een van mijn loopbaanprojecten. Ik wilde graag een winkel in het dorp”.

Ginette Curbet, voormalig burgemeester van Gardères: “Dat is een project dat ik al lang steun. Wij hebben geen boetieks, dus het was ook de perfecte gelegenheid om in de buurt van dit landelijk gebied een winkel te openen.”

l'Epicerie Le Grenier Gardères

Het gebouw werd ontworpen door architecte Odile Servin en past perfect in de omgeving: landelijk gebied gekenmerkt door een specifieke architectuur. “Het voordeel van natuurleien is dat ze passen binnen zowel een traditionele architectuur als een hedendaagse stijl”, verzekert ze.

Traditionele materialen werden gecombineerd met basisvolumes: gevelbepleistering, hout en natuurleien. Voor de architect de perfecte gelegenheid om de CUPACLAD-gevelbekleding te testen en om traditie en een hedendaagse stijl te combineren.

De architecte vertelt: “We zochten voor onze projecten al lang naar een manier om leien tegen de gevel te verwerken. Toen we dit nieuwe product van CUPA PIZARRAS zagen, waren we meteen verkocht.”

De hoofdgevel van ongeveer 50 m2 is dus bedekt met deze originele gevelbekleding waardoor het specifieke karakter van de winkel al opvalt vanop de straat. Hoewel leien erg donker is, speelt hij de hele dag met lichtweerkaatsingen waardoor hij het geheel materialiteit en helderheid verleent.

Bovendien garandeert dit natuurlijk materiaal een uitstekende duurzaamheid en is het goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Wat is de beste eigenschap van CUPACLAD? “Wij herinneren ons vooral de snelle plaatsing”, bevestigt Frédéric Roger, zaakvoerder van de firma Fourcade.

Odile Servin aan: “Het is een mooi materiaal, erg donker, in een zwarte kleur. Het is echt een materiaal dat tal van mogelijkheden biedt voor een architect. Een plezier om mee te werken.”

l'Epicerie Le Grenier Commune Gardères
façade ardoise epicerie le grenier

Het Random-formaat bestaat uit leistenen van 50×25, 50×20 en 50×15 groot, die horizontaal worden geplaatst met een onzichtbare bevestiging. Dit systeem geeft gevels een origineel en innovatief ontwerp.

Laëtitia da Costa bevestigt de eerste indrukken:

De mensen houden erg van de kwaliteit van het werk, van de kwaliteit van het materiaal en zijn nieuwsgierig: ‘Wat voor een gebouw is dat? Ah, het is leien!’ Ik had nooit gedacht dat een nieuw gebouw zo mooi kon zijn, dat staat vast.”

bardage ardoise le grenier epicerie

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Ons verlucht gevelsysteem CUPACLAD® 101 RANDOM staat synoniem voor creativiteit, en geeft eender welke gevel een origineel design waarbij de buigzaamheid en de natuurlijke duurzaamheid van onze leisteen worden benut.

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking