Costa Street, Londen

icono-case3
Plaats
Peckham, Londen (UK)
icono-case4
Jaar
2020
icono-case1.png
Architecten
WHAT_Architecture
distributor
Distributeur
Taylor Maxwell

Peckham wordt de nieuwe hippe wijk van Londen dankzij een ambitieus stedelijk renovatieproject, waaronder de transformatie van verschillende gebouwen. Een van de meest gedurfde operaties, pal in het midden van een kruispunt vertegenwoordigt reeds een referentiepunt binnen Costa Street.

Dit verbluffende bouwproject is onderverdeeld in twee delen. De twee onderste niveaus in baksteen kaderen binnen de pure Londense traditie. De twee bovenste niveaus worden bekleed met leisteen, zoals een hedendaagse mansarde waarvan de schuine lijnen een zinderende illusie creëren.

Om dit innovatieve concept te ontwikkelen hebben de architecten gekozen voor CUPACLAD 101 Logic. Aangezien het verlucht gevelsysteem in leisteen aan de technische vereisten beantwoordt, is het dit systeem dat werd geplaatst.

costa street project at London
cupaclad in Costa Street (London)

We hebben natuurlei gebruikt dat toelaat de architecturale lijnen die beoogd worden met de baksteen leven te geven. Het is namelijk zo dat baksteen ongeveer 150 kg/m² weegt, terwijl met leisteen dit gewicht kan worden verminderd tot minder dan 40 kg/m². Dankzij de lichtheid van het systeem konden we een leunend effect creëren met een ongelofelijk solide materiaal”, verduidelijkt Antony Hoete, directeur bij WHAT_Architecture.

Ook de doeltreffendheid van de verluchte gevel vormt een sterk argument bij het nemen van een beslissing. “Het CUPACLAD-systeem met aluminium profiel laat toe de voorzieningen achter de leisteen te verbergen. Dit was een doorslaggevende factor en heeft ons gesterkt in ons idee om het hedendaagse met het traditionele met elkaar te mengen”, bevestigt hij.

De ingenieurs van CUPA PIZARRAS hebben dit systeem ontworpen om een snelle installatie te waarborgen zonder date en gespecialiseerde opleiding nodig was. “CUPACLAD is een modern en makkelijk te plaatsen systeem. We hebben voor de Logic-optie gekozen omdat de geordende look ervan lijkt op baksteen maar logischerwijs zonder de baksteen te gebruiken”, verzekert Diana Kulacka, architecte bij WHAT_Architecture.

De natuurlei die gebruikt wordt in de CUPACLAD-systemen is zorgvuldig geselecteerd om te beantwoorden aan alle technische en esthetische eisen om een uitzonderlijk resultaat te waarborgen. Het materiaal dat miljoenen jaren lang gevormd is door de natuur, zorgt voor unieke stukken waarbij een perfect homogeen afwerking wordt gewaarborgd.

CUPACLAD Logic is een modern materiaal gecombineerd met een geavanceerde technologische ontwikkeling. De geventileerde gevel, die op een aluminium profiel wordt geplaatst, behoeft geen enkel onderhoud. De installatietijd is bijzonder kort. In deze video ziet u een illustratie hiervan.

Eenmaal geplaatst, biedt CUPACLAD een buitengewone weerstand aan structurele bewegingen en laat het toe het hoofd te bieden aan extreme klimaatomstandigheden, zoals blijkt uit de talrijke certificeringen, waaronder diegene die verkregen bij de CSTB.

Om een oplossing te vinden voor Costa Street, zijn we ter plaatse gegaan en het project minutieus bestudeerd om er zeker van te zijn dat het idée van de architecten vorm kan worden gegeven en het technisch gezien mogelijk was om het te realiseren met natuurlei”, herhaalt Terry Collins, Specification Manager bij CUPA PIZARRAS.

Het is voor ons ongelofelijk belangrijk om een nauwe en op samenwerking berust proces te hebben omdat dit helpt om ervoor te zorgen dat het afgewerkt project precies is zoals de klant het wenst. Hiervoor speelt onze showroom in Londen een essentiële rol omdat ze de architecten toelaat de materialen te bekijken en aan te raken en vragen te stellen aan het team”, gaat hij verder.

CUPACLAD aanbieden in onze catalogus is de gelegenheid bij uitstek om onze klanten een natuurlijke en duurzame oplossing aan te reiken voor hun gevelprojecten”, geeft Robbie Thompson, Marketing & Business Development Director bij Taylor Maxwell, de officiële verdeler van CUPACLAD in het Verenigd Koninkrijk, toe.

slate cladding in London

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het CUPACLAD® 101 LOGIC-bekledingssysteem biedt elke gevel evenwicht en is perfect combineerbaar met andere materialen en laat de niet te evenaren textuur en de glans van onze natuurlei ten volle tot zijn recht komen.
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking