Architectuur
27/07/2022

De 10 must-have Instagram-accounts voor architectuurliefhebbers

instagram architectuur accounts

Instagram is het sociale beeldennetwerk en deze beelden zijn de beste manier om van de architectuur te genieten. Als je op zoek bent naar het perfecte moment of project, kunnen deze tien accounts je extra inspiratie brengen.

  1. Archdaily (3.4m) – @Archdaily

    De meest bezochte architectuurwebsite ter wereld. Nieuws, projecten en interviews maken deel uit van een gevarieerd en kwalitatief aanbod. Profiteer van hun ‘verhalen’ om belangrijke artikelen te lezen.

  2. Designboom Magazine (3.9m) – @designboom

    De waanzin van architectuur, kunst en design. Het online magazine bestaat al sinds 1999, maar zijn beelden blijven verbazen. Dit is je account als je van originaliteit houdt.
    gevel leien

  3. Architectural Digest France (1.4m) – @ad_magazine

    De mooiste huizen ter wereld. Hier kan je beroemde sites op alle vijf continenten bewonderen. Laat je inspireren door interieurs en architectuur in het algemeen.

  4. Architectures AĢ€ Vivre (14k) – @architectures_avivre

    LDe architectuur van de individuele woning. Oplossingen voor binnenruimtes geĆÆnspireerd door de natuur.

  5. Norman Robert Foster (646k) – @officialnormanfoster

    De officiƫle account van Norman Foster, een van de meest invloedrijke architecten van onze tijd, winnaar van de Pritzker Prize.

  6. Zaha Hadid Architects (1.3m) – @zahahadidarchitects

    Het architectenbureau opgericht door wijlen Zaha Hadid. Gedurfde creaties, zoals het huis in de haven van Antwerpen, waar we de kans kregen om eraan bij te dragen met onze natuurleisteen.
    Zaha Hadid Antwerpen

  7. Toits de Paris (233k) – @toits_de_paris

    Deze account nodigt ons uit om van Parijs te genieten vanuit de hoogte. Je kan scĆØnes uit het dagelijks leven en Haussmann-architectuur met zijn leistenen mansardes bekijken.
    toits paris

  8. Muuuz Magazine (4.5k) – @muuuz_magazine

    Architectuur en trends. Echt mooie beelden die we je aanraden.

  9. SnĆøhetta (577k) – @snohetta

    Zachtheid, Scandinavisch design en duurzame materialen met respect voor de natuur. Een wereldreis met zijn architecten, afkomstig uit 30 verschillende landen.

    light house

  10. Bonus track: CUPA PIZARRAS (10k) – @cupa.pizarras

    Als je hier bent aangekomen, is dit hĆØt moment om onze account te volgen. Elke dag vind je een ander project in natuurleien.