Natuurleien

Hoe kiest u het beste materieel voor uw dak?

leien na dak

Vandaag bestaan er zoveel materiaaltypes en -stijlen voor het dak, dat kiezen wat het best voor uw woning geschikt is een echt corvee kan zijn.

Vooraleer u een beslissing neemt, moet u rekening houden met de levensduur van de materialen, hoelang u wil dat uw dak meegaat, de prijs die u wil betalen en of u de voorkeur geeft aan ecologische en natuurlijke producten.

Bekijk de lijst van de meest populaire materialen voor het dak. Wat is de beste keuze voor u? 

Houten dakspanen

In het algemeen zijn ze gemaakt uit cederhout. Het hout zorgt voor een natuurlijk uitzicht, maar gaat minder lang mee en vereist een periodiek onderhoud.

Polymeerplastic

Deze duurzame synthetische dakspanen kunnen worden gerecycled tijdens hun vervanging. Ze vergen weinig onderhoud.

Dakpannen in terracotta

Gefabriceerd op basis van natuurlei en in de oven gebakken, worden ze gemaakt met natuurlijke materialen, maar ze vergen veel energie tijdens hun fabricage. Ze kunnen lang meegaan en onderhoudsvriendelijk zijn, maar ze zijn ook fragiel en kunnen breken. Ze zijn ook erg duur.

Betonnen dakpannen

Ze zijn minder duur dan de dakpannen in terracotta en kunnen langer meegaan. Ze worden gefabriceerd op basis van natuurlijke materialen, maar vergen veel energie tijdens hun fabricage.

Métal

Ze kunnen uit staal, aluminium, koper of zink zijn. Het metaal kan worden gerecycled tijdens de vervanging, maar ze vergen veel energie tijdens hun fabricage. Hun levensduur hangt af van het gebruikte materieel.

Natuurlei

De leisteen is een van de oudste dakbedekkingsmaterialen. De waarden van de natuurlei schuilt hem in haar ondoordringbaarheid, haar levensduur en haar veelzijdigheid.

natuurleien van spanje detail

Een kwaliteitsvolle leien is erg duurzaam en beter dan de andere dakmaterialen. Bovendien is het het meest duurzame van alle dakmaterialen.

Een slecht dak moet worden gerepareerd en constant onderhouden, maar wanneer een natuurleien van goede kwaliteit wordt gebruikt, liggen de reparatie- en onderhoudskosten tijdens zijn levensduur erg laag.

Bovendien is het uitzicht van de leien een van haar grootste troeven. Haar natuurkleur, textuur en korrel bieden, wanneer aangebracht op een hellend dak, een proper, gehouwen en uitzonderlijk mooi uitzicht.

De betrouwbaarheid en de schoonheid van leien producten maken er de ideale oplossing van voor architecturale doeleinde, wat ook de stijl of de trend is, want ze passen zich aan elk design aan.

house natuurleien