certificeringen
25/04/2023

CUPA PIZARRAS ontvangt de gouden medaille van EcoVadis voor haar duurzaamheidsprogramma

ecovadis goud

Onze prestatie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben de afgelopen maanden hun vruchten afgeworpen. CUPA PIZARRAS, dochteronderneming van CUPA GROUP, heeft de gouden medaille van EcoVadis in de wacht gesleept, de meest betrouwbare duurzaamheidscertificering voor bedrijven in de wereld. Felicitaties voor iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd!

In 2021 werd al de zilveren medaille behaald als beloning voor deze dynamiek. Een jaar later ontvangen we de gouden medaille. Dit is het teken dat duurzaamheid centraal staat in alle activiteiten van CUPA PIZARRAS, en dat het onderzoek voor de verbetering van onze processen constant is.

Deze gouden medaille plaatst ons bovenaan in de klassementen. Wij behoren immers tot de 5% best aangeschreven bedrijven door Ecovadis op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsverantwoordelijkheid. Deze beloning is een bevestiging van de grote ambitie van de groep, en wij zijn er fier op, maar hiermee houdt het niet op.

duurzaam huis

climate change icon In de sectie ‘Duurzaamheid’ van onze website vindt u al onze milieucertificeringen en de initiatieven die wij nemen om ons milieubeleid te verbeteren.

Zoals blijkt uit deze certificering, hebben wij de afgelopen onze resultaten in de categorie milieuvriendelijkheid kunnen verbeteren. Bovendien hebben we een sprong voorwaarts gemaakt met onze toeleveringsketen, vooral op het gebied van verantwoordelijke aankopen.

EcoVadis is een wereldwijde norm voor de beoordeling van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), die gebaseerd is op vier hoofdpunten: milieu, mensen- en arbeidsrechten, ethiek en duurzame voorziening.

leien gevel

Deze nieuwe erkenning is een bevestiging van onze inzet voor de bescherming van de planeet, en een bewijs van de geest van transparantie die de drijfveer vormt voor onze prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Tot op heden heeft EcoVadis de duurzaamheid van meer dan 100.000 bedrijven in de wereld geanalyseerd, en wij zijn er fier op te behoren tot de top 5% van bedrijven met de beste resultaten op het gebied van duurzaam beheer.