Bij CUPA PIZARRAS ontginnen wij natuurlei uit onze 20 steengroeves en wij transformeren die in onze 24 ateliers, waar de meest moderne technologie en de traditionele knowhow van onze meesters-hakkers gecombineerd worden.

Selectie van leien voor daken

Na afloop van het snij- en bewerkingsproces worden de leien één voor één geselecteerd door ons kwaliteitsteam, op basis van technische en esthetische criteria. In functie van deze criteria, zoals de vlakheid en de dikte, kunnen we de leistukken indelen in vier verschillende groepen.

EXCELLENTIE Selectie

Nominale dikte: 3.5 – 5mm

Onze EXCELLENTIE-selectie van natuurlei is de vrucht van een heel strenge indeling en enkel heel regelmatige lei qua dikte en vlakheid worden geselecteerd.

Onze CUPA EXCELLENTIE lei worden door duizenden architecten, dakbedekkers en particulieren beschouwd als zijnde de beste natuurlei ter wereld, en zij worden gebruikt voor projecten waarbij men streeft naar een homogeen resultaat voor een perfect dak.

leien certificeringen

LEISTEENGROEVE Selectie

Nominale dikte: 3.5 – 5mm

De selectie natuurlei LEISTEENGROEVE wordt gekenmerkt door zijn enorme kwaliteit, waarbij er niettemin kleine onregelmatigheden worden aanvaard qua dikte en effenheid van de stenen.

De technische kenmerken van lei, de bestendigheid en de duurzaamheid zijn dezelfde als deze van de LEISTEENGROEVE-selectie, want de lei is afkomstig van dezelfde blokken natuurleien. Deze leien werden gekozen door ervaren installateurs die in staat zijn om het product aan te passen aan het dak en die een homogeen resultaat kunnen garanderen.

leien certificeringen

HEAVY Selectie

Nominale dikte: 7 – 9mm

Onze HEAVY selectie natuurlei bestaat exclusief uit leisteen met een grote dikte, van meer dan 7 millimeter, gekenmerkt door hun uitzonderlijke duurzaamheid in alle (weers)omstandigheden.

De selectie HEAVY is afkomstig van dezelfde blokken door de enorme dikte en textuur van de natuurleien, in tegenstelling tot de andere selecties. Het resultaat is een lei met een artisanaal uitzicht en onvergelijkbare degelijkheid die de dakbedekking een unieke persoonlijkheid geeft.

leien certificeringen

Neem contact met ons op. Wij helpen u om de beste op uw project afgestemde leien te kiezen