Dakwerken
23/10/2019

Waarom uw dak vernieuwen: redenen en voordelen

Wanneer wij overwegen om onze woning te renoveren, is het dak in principe niet het eerste waar u aan denkt, hoewel het toch de eerste bescherming is van onze woning tegen slecht weer. Daarom geven we hieronder de redenen en voordelen om een verouderd dak te renoveren.

dak te renoveren

Door de problemen op het juiste moment aan te pakken, kunt u veel geld besparen. Een goed onderhoud kan de levensduur van uw dak verlengen en u bovendien helpen schade te herstellen voor deze verergert. Daarom kunt u met een jaarlijkse inspectie bijkomende kosten van een renovatie of een nieuw dak vermijden.

Dakrenovatie: redenen en voordelen

Er zijn tal van redenen om uw dak te vernieuwen: het is verouderd of beschadigd, u wilt uw woning uitbreiden of uw huis verkopen enz.

Uw dak vervangen is een zware investering die veel planning vergt, maar tegelijkertijd ook veel voordelen biedt zoals het verhogen van de waarde van uw woning of de energieprestaties of het comfort verbeteren.

geld huis investering

De waarde van uw woning

Een vernieuwd dak verhoogt de waarde van uw woning, en is dus een uitstekende investering wanneer u ze de komende jaren zou willen verkopen. Zoals hiervoor reeds vermeld, is een dak vernieuwen erg duur en vereist het een grote planning. Het feit dat toekomstige kopers er de volgende decennia niet meer aan hoeven te denken kan een troef zijn.

Eengezinswoning met leien dak

Uw nieuwe dak zal de externe schoonheid van uw woning benadrukken.

Energie-efficiëntie

Indien uw dak beschadigd is of ouder wordt, kan het een invloed hebben op de efficiëntie van de verwarming en airconditioning, wat het energieverbruik van uw woning verhoogt.

Energie-efficiëntie

De energie-efficiëntie is inderdaad waarschijnlijk een van de belangrijkste voordelen om een oud of beschadigd dak te renoveren.

Innovatieve alternatieven voor uw dak

Met de technologische vooruitgang hebben we toegang tot nieuwe oplossingen voor de dakbedekking, een oud dak vernieuwen blijkt dus een perfecte gelegenheid om te profiteren van nieuwe innovatieve alternatieven zoals zonnedaksystemen.

Indien u wilt overstappen op hernieuwbare energie en u zoekt een zonnedaksysteem om uw eigen energie te produceren, is Thermoslate® voor u gemaakt. Het is een dakbedekking in natuurleisteen met onzichtbare thermische zonnepanelen die de eigenschappen van natuurleisteen gebruikt om de zonnestraling om te zetten in energie voor verwarming en warmwaterproductie.

Dankzij dit innovatief dak in natuurleisteen kunt u het bedrag van uw facturen verminderen tussen 30 en 70 % afhankelijk van de locatie, de richting en het aantal geïnstalleerde zonnecellen.

dakbedekking in natuurleisteen met onzichtbare thermische zonnepanelen

Dankzij dit innovatief dak in natuurleisteen kunt u het bedrag van uw facturen verminderen tussen 30 en 70 % afhankelijk van de locatie, de richting en het aantal geïnstalleerde zonnecellen.

Een harmonieuze woninguitbreiding

Een andere reden om uw dak te renoveren kan een woninguitbreiding zijn. Indien u uw woning wilt vergroten, is het niet echt harmonieus om verschillende materialen te combineren. Daarom kiezen de meeste eigenaars ervoor om hun dak volledig te vernieuwen om een uniform uitzicht te verkrijgen.

Wat ook de reden is, aarzel niet om contact op te nemen met een dakspecialist! Hij zal u adviseren of u het dak moet vernieuwen of alleen maar herstellen. In het eerste geval zal hij u helpen de beste oplossing te vinden.

Beslist u om uw dak te vernieuwen, doe dan een beroep op een goede dakwerker; zo bespaart u tijd en geld! Want een oud dak vernieuwen vereist een speciale opleiding en specifiek gereedschap.