Huiseigenaar Professioneel

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over natuurleien en over ons productgamma.

Winstgevendheid en rendement THERMOSLATE

Wat is de afschrijvingstermijn van het systeem?

De afschrijvingstermijn is afhankelijk van de geografische locatie en de oriëntatie ten opzichte van het zuiden van de werken, en van de helling van het dak. Uiteraard speelt ook de energiebehoefte hierin een rol.

Om een idee te vormen van de afschrijvingstermijn, wordt elk project berekend met het T-SOL™ programma.

Hoeveel procent van mijn behoeften in warm water of verwarming kan de collector dekken?

Het door de Thermoslate gedekte energieaandeel is afhankelijk van de geografische locatie en de oriëntatie ten opzichte van het zuiden van de werken, en van de helling van het dak.

Gewoonlijk dekt een installatie tussen 50 en 70% van de jaarlijkse behoefte.

Wat is de invloed van een uitgebreide vegetatie in de omgeving, die zorgt voor een grote schaduwzone?

Onze ingenieurs houden tijdens de dimensioneringsfase van de installatie rekening met de schaduwzones. Deze zones verlagen het percentage van de zonnestraling die wordt opgevangen door de collectoren. Als de zonnestraling veel wordt verlaagd, wordt het gebruik van thermische collectoren afgeraden.

Welke impact heeft regen op het rendement van de collector?

De zonnecollectoren hebben een directe inval van zonnestraling nodig om te kunnen werken. Als er geen zon is, neemt het rendement af.

Kan voor de Thermoslate een belastingkrediet worden verkregen?

Ja de Thermoslate komt in aanmerking voor een belastingkrediet. Afhankelijk van de regio’s, departementen, “communautés de communes”, gemeenten en andere natuurparken, zijn er andere stimuleringsmaatregelen, premies of subsidies. U kunt inlichtingen inwinnen bij ADEME.

Volg ons