De CUPACLAD® systemen werden ontwikkeld naar aanleiding van de behoefte om natuurleien aan te passen aan de nieuwe architectonische stijlen en trends, die een meer ecologische en duurzame constructie vereisen.

Natuurleien,
speciale selectie voor gevels

De natuurleien van de CUPACLAD® systemen worden speciaal geselecteerd uit onze 20 steengroeves op basis van hun technische eigenschappen, en ze worden onderworpen aan talrijke specifieke kwaliteitscontroles, om een uitzonderlijk rendement te garanderen op om het even welk geveltype.

De Speciale gevelselectie biedt garantie op een snelle en eenvoudige installatie, dankzij de grotere regelmatigheid en vlakheid van de leien, die worden geleverd met perforaties die aangepast zijn aan het gekozen CUPACLAD® systeem. Zelfs de verpakking, die kleiner en lichter is, werd ontworpen om de installatie te vergemakkelijken en de installatietijd te verkorten.

verlucht gevelsysteem cupaclad 201

Duurzaam

De analyse van de levenscyclus van de leien, waarmee het wereldwijde milieu-impact van een bouwmateriaal kan worden gecontroleerd, toont aan dat CUPACLAD® een van de meest ecologische opties is voor de bekleding van gevels.

Ecologie en duurzame ontwikkeling

De CUPACLAD® verluchte gevelsystemen, die 100% uit natuurleien bestaan, werden met de hand getransformeerd door meester-hakkers, zonder enige extra behandeling.

De efficiëntie van de verluchte gevel

Momenteel wordt het beschouwd als het meest efficiënte systeem voor het bekleden van gebouwen.

Complementair met het isolatiesysteem

De verluchte gevel verlaagt het energieverbruik en maakt het gemakkelijker om het gebouw af te koelen tijdens de zomer en beheert de warmteverspreiding tijdens de winter.

gevel leien
efficiëntie van de verluchte gevel

Efficiënt

De CUPACLAD® systemen werden samen met architecten en installateurs ontwikkeld om uitzonderlijke prestaties te verkrijgen, en zijn een zekere waarde.

Lange levensduur

Tektonische leisteen gaat langer dan 100 jaar mee, en heeft een hoge weerstand, brandwerendheid en waterbestendigheid.

Geen enkel onderhoud

De CUPACLAD® systemen vereisen geen behandeling, ze bewaren hun kleur en de eigenschappen ervan blijven met de tijd ongewijzigd.

Snel en vlot te plaatsen

CUPACLAD® heeft de techniek voor het plaatsen van natuurleien opnieuw uitgevonden. De installatie is eenvoudiger en zeer tijdbesparend.

Modern

Het unieke, natuurlijke en moderne design van het CUPACLAD® systeem zorgt voor een hernieuwing van de esthetiek van leien gevels.

Licht en polyvalent

Compatibel met ieder geveltype en lichter dan welk systeem ook in natuursteen.

Hedendaags design

Verschillende opties en combinaties van formaten gecreëerd door onze designers, in samenwerking met Deense architecten.

huis met geventileerde leisteen gevel

De efficiëntie van de verluchte gevel

De verluchte gevel is een heel belangrijk en heel populair bouwsysteem bij architecten en bouwers wereldwijd.
Momenteel wordt het beschouwd als het meest efficiënte systeem voor het bekleden van gebouwen.

Energiebesparing

De verluchte gevel maakt het gemakkelijker om het gebouw af te koelen tijdens de zomer en beheert de warmteverspreiding tijdens de winter, hetgeen de mogelijkheid biedt om energiebesparing en thermisch comfort te combineren.

Geen Vochtigheid Meer

De luchtkamer zorgt er bij permanente circulatie voor dat er geen water meer kan binnensijpelen dat eventueel langs de leisteenvoegen loopt, en zo worden condensatie en vochtigheid beperkt.

Minder Structurele Beweging

Een luchtkamer vermijdt ook dat de bekleding van het gebouw bruuske temperatuurschommelingen ondergaat, en zodoende worden uitzetting en samentrekking vermeden, want dit zorgt voor spleten en barsten.

Levensduur van de Gevelbekleding

De levensduur van het bekledingsmateriaal aan de buitenkant wordt verlengd, want aangezien de bekleding wordt blootgesteld aan permanente verluchting die de bekleding droog houdt, worden bepaalde fenomenen vermeden, zoals bijvoorbeeld muuruitslag die verband houdt met de aanwezigheid van vochtigheid.

Kwaliteitscertificeringen

Wij zijn al meer dan 120 jaar experts in natuursteen, en ons team van de kwaliteitsafdeling kiest voor ieder systeem de perfecte leien uit, op basis van studies over de effecten van wind, buiging en impact, om het rendement van de leien op de gevels te garanderen. De kwaliteit van onze Speciale gevelselectie wordt gewaarborgd door de belangrijkste Europese normen.

Kwaliteitscertificeringen leien

Heeft u vragen? Ons team van experts in gevels staat ter uwer beschikking.