Natuurleien
12/04/2018

CUPA PIZARRAS: 125 jaar ongeziene kwaliteit

Groeve Solana de Forcadas de oudste, nog actieve, groeve ter wereld

Dit jaar vieren we de 125e verjaardag van groeve CUPA 3! 125 jaar ervaring en engagement, én een kwaliteit waardoor we wereldleider in natuurleien zijn geworden …

EEN STUKJE GESCHIEDENIS …

125 jaar geleden wonnen de oprichters van CUPA PIZARRAS de eerste natuurleien uit de groeve Solana de Forcadas, in het noorden van Spanje. Deze eerste activiteit, die aanvankelijk volledig ambachtelijk gebeurde, groeide uit tot uitgebreide competenties waardoor ons bedrijf vandaag marktleider is.

De groeve Solana de Forcadas, waar we de leisteen CUPA 3 produceren, is de oudste, nog actieve, groeve ter wereld! Met de lange geschiedenis van het merk wordt de reputatie van de leistenen CUPA PIZARRAS bevestigd en ondersteund door prestatieverklaringen en internationale certificaten voor elk product.

CUPA PIZARRAS heeft ook een rijke geschiedenis van kwaliteit en innovatie. Sinds de oprichting in 1892 heeft het bedrijf zich gepositioneerd als expert in de productie van natuurleien, en is het bezig met onderzoek en ontwikkeling voor nieuwe technieken om zijn klanten producten en diensten van hoge kwaliteit te bieden.

Dankzij onze kwaliteitsgarantie hebben wij het vertrouwen gewonnen van duizenden architecten, dakwerkers en klanten en hebben wij ons gepositioneerd als wereldleider in de sector van de natuurleien. 

natuurleien detailfoto

EEN UNIEK MATERIAAL

Vandaag is leisteen het meest duurzame materiaal voor daken (ongeveer 8 % van de Franse daken zijn vervaardigd uit natuurleien), maar ook voor gevels. Het is vuurvast en natuurlijk ondoordringbaar en bij de productie ervan worden geen kunstmatige chemische producten of additieven gebruikt

Julian Gomez, marketingmanager bij CUPA PIZARRAS:

Natuurleien zijn geschikt voor tal van toepassingen en wij hebben dit potentieel nog verhoogd door te focussen op onderzoek en ontwikkeling. Vandaag bieden wij bedekkingsopties aan met CUPACLAD en CUPACLAD Design alsook THERMOSLATE, een thermisch zonnesysteem dat zonlicht omzet in energie voor verwarming, warm water of verwarming van zwembaden.

Hoewel de technologie is veranderd en wij het product daardoor hebben kunnen aanpassen aan een meer hedendaagse architectuur en een moderne markt, zijn het product zelf noch het productieproces gewijzigd en werd de geschiedenis van het materiaal bewaard. 

huis met leistenen dak - logo 125 jaar

Bij CUPA PIZARRAS zijn we er trots op dat onze leistenen werden geselecteerd voor de restauratie van enkele van de bekendste monumenten ter wereld.