Natuurleien

De 3 voorwaarden voor een duurzaam dak

leien dak - Country Lodges uk

Een duurzaam dak respecteert het milieu en beschermt ons niet alleen tegen regen en sneeuw, maar maakt onze woning ook comfortabeler.  

Een ecologisch dak moet het ook mogelijk maken de energie-efficiënte van het pand te verbeteren en te besparen op de energie die wordt gebruikt om de woning te verwarmen.  

WAT NODIG IS OM EEN ECOLOGISCH DAK TE HEBBEN 

 1. Milieuverantwoorde daken 
  Voordat u het dak van uw huis gaat kiezen moet u weten welke natuurbronnen gebruikt worden voor de fabricage van de producten, hoeveel energie werd gebruikt voor zijn fabricage…  
 2. Recyclebare materialen of natuurlijke materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden.
 3. Levensduur
  Deze moet de prioriteit krijgen. Kies altijd producten die lang meegaan. Ze kunnen duurder zijn, maar ze zijn veel beter dan producten met een slechtere kwaliteit die slecht worden na bepaalde tijd en dan moeten worden vervangen. 

leien na dak - Stirling Farm uk

WAAROM IS NATUURLEIEN EEN VAN DE BESTE OPLOSSINGEN VOOR EEN DUURZAAM DAK?

 • Natuurleien is een 100% natuurlijk product met minder impact op het milieu dan de alternatieven voor het dak en de gevel. Waarom is dit materieel beter geschikt voor een ecologisch dak? 
 • Het productieproces van leien is erg eenvoudig, zonder kunstmatige materialen of chemische producten.
 • De natuurlijke eigenschappen van leisteen verlenen hem uitzonderlijke technische eigenschappen: lange nuttige levensduur, grote weerstand, waterdicht en brandwerend. In tegenstelling tot andere prefabmaterialen is natuurlei onverslijtbaar, zowel visueel als technisch.  

Bovendien bij CUPA PIZARRAS:

 • Werken wij met de ISO 14001-certificering, waar duidelijk ons plan ter bescherming van het milieu naar voor komt.
 • Met de DAPc-certificering verbinden wij er ons toe de milieu-impact van onze productieprocessen te verbeteren. 
 • De FDES (fiches voor de milieu- en gezondheidsverklaringen) certificeren de kleinste impact van onze producten op het milieu. 
 • Wij hebben gesloten circuits gemaakt, zodat we het water opnieuw kunnen gebruiken en het waterverbruik maximaal beperken.
 • Wanneer de voorraad aan natuurleien uitgeput is, worden onze groeven heraangelegd met de hydro zaadkorrels van inheemse planten, die zodoende een natuurlijke heraanplanting garanderen van de lokale fauna en flora. 
 • Meer dan 60% van onze productie wordt met schepen vervoerd, een properder en efficiënter transport. 

natuurleien - Balwise Mansion uk

Daarom is de CUPA PIZARRAS natuurlei het ideale materiaal voor een meer duurzame bouw die de milieu-impact beperkt en de energieprestatie van de woning verbetert.

U vindt hier meer info over de duurzaamheid van de natuurleien