Projecten

Nog een Belgisch erfgoedjuweel in ere hersteld

Kasteel van Ordingen in België

Het Kasteel van Ordingen in België werd met de natuurleien van CUPA PIZARRAS herstelt in zijn oorspronkelijke charme!

EEN KASTEEL MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Het Kasteel van Ordingen is gelegen in het dorpje Ordigen, in de stad Sint-Truiden, ten zuiden van de Belgische provincie Limburg, vlakbij de bekende rivier de Melsterbeek.

Het kasteel werd gebouwd rond de XIIe eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de familie Ordingen. Het fungeerde vele jaren als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. Omdat er geen afstammeling was van de familie Ordingen kwam dit spectaculair kasteel in handden van de familie Duras. Volgens hen waren er tal van eigenaars en werd het verschillende malen heropgebouwd (de laatste keer na de Duitse bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog).

In 1467 werd het kasteel vernietigd bij de bekende Slag van Brusthem. De Teutonen bleven eigenaar van het kasteel tot aan de Franse Revolutie.

Kasteel van Ordingen in België werd met de natuurleien van CUPA PIZARRAS

In 1903 werd architect Paul Saintenoy aangesteld om het kasteel ingrijpend te herbouwen in Vlaamse neorenaissancestijl.

Uiteindelijk is de huidige eigenaar, Richard Sleurs, erin geslaagd om het kasteel met zijn authentieke geschiedenis in ere te herstellen. Hij kocht het terrein en restaureerde het en bouwde het om in een hotel met 22 kamers en een luxerestaurant, en bevorderde zo het toerisme in de streek.

PRACHT EN PRAAL VAN HISTORISCH GEBOUW HERSTELD

Voor de restauratie van het dak van het kasteel werd gekozen voor de natuurlei CUPA 4. Dit is een donkergrijze geëxfolieerde leisteen met een gemiddelde dikte tussen 3,5 en 4 mm.

Het dak van het kasteel heeft een totale oppervlakte van 200 m² en werd gerestaureerd in 2011 met onze natuurleien Sélection Excellence, die een homogeen resultaat garanderen met een makkelijke, snelle plaatsing zonder vooraf manueel te moeten sorteren.

Onze Belgische partners-dakdekkers Geudens Willy rechtvaardigen de keuze voor natuurleien van CUPA PIZARRAS voor de renovatie van dit prachtige Belgische erfgoed door de regelmatige vlakheid en gladde textuur.

In het kader van respect voor de traditie van natuurleien daken uitgevoerd door onze dakdekkers betekent Sélection Excellence een tijdswinst voor de dakdekker.

Wij zijn er trots op dat onze natuurlei CUPA 4 gekozen werd om dit Belgische architecturale erfgoed te herstellen in zijn oorspronkelijke schoonheid.

renovatie Kasteel van Ordingen

Mis ook de andere realisaties met de natuurleien van CUPA PIZARRAS niet.