Cupaclad
13/03/2020

Bouw van een hedendaagse woning in Aarlen

modern huis in Aarlen (Belgiƫ)

De stad Aarlen, gelegen op de grens met Luxemburg, is een belangrijk handels- en administratief centrum van het Waals gewest. De stad heeft een rijk archeologisch en architecturaal patrimonium dat heel wat bezoekers aantrekt en een activiteit voor zoā€™n 30.000 inwoners creĆ«ert.

Architecturaal aandeel

Het bouwproject van deze hedendaagse woning werd ingegeven door de wil van de opdrachtgever leien als buitenbekleding op verschillende hoogten te gebruiken.Ā  Twee muren werden bekleed met Cupaclad: een van de dakgevels volledig en de achtergevel gedeeltelijk. Op de andere gevels werd stucwerk aangebracht.

leiegevel in Aarlen

Het dak, eveneens in leien, heeft ingewerkte dakgoten en regenwaterpijpen om de eenheid tussen de materialen te behouden. Antracieten pvc-kozijnen rond de raamopeningen zorgen voor de kleurhomogeniteit.

Verloop van de werf

De werf , ontworpen door Trema Architecture, is begonnen in juni 2018 en zou eind 2019 moeten beƫindigd zijn.

leien dak in Aarlen (Belgiƫ)

ā€œHet ging om een premiĆØre met Cupaclad voor onsā€, preciseert Pascal Stoffel, technisch bouwtoezichter van de onderneming CZC Toitures. ā€œDe uitvoering duurt iets langer dan een klassieke bekleding maar de klant is tevreden en wij hebben de plaatsingsgids van Cupa PizarrasĀ gevolgd.ā€ Er werden ongeveer 85 m2 Cupaclad Random-leien, door 2 dakdekkers in 3 vrijvlakken vernageld

Het gaat om een eerder minutieus werk, want bij deze plaatsing kan de uitlijning daarna niet meer worden aangepast, maar we zijn het gewend natuurleien te leggenā€, legt Pascal Stoffel uit, ā€œer is dus geen specifieke moeilijkheid, vooral omdat de werktekening werd meegeleverd.

bekleding leien