Projecten

CUPA PIZARRAS leien op het kasteel van Olsene, een uniek monument in België

leien op het kasteel van Olsene

Het neorenaissancekasteel van Olsene (België) werd volledig gerestaureerd met de natuurlei  CUPA PIZARRAS. Dit vierkanten historische gebouw met zijn vier torens en omgeven door slotgrachten kreeg zijn grootsheid en zijn statigheid terug.

CUPA 4, geïnstalleerd door Seyndak uit Izegem en geleverd door Modde, is een zwartblauwe natuurlei met een regelmatige effenheid en een gladde textuur. De lei wordt afgebladderd tot een gemiddelde dikte van 3,5 tot 4,5 mm en bestaat in twee modellen: 30×20 cm en 27×18 cm. CUPA 4 is gekend voor de buitengewone zuiverheid van de leisteen. Hij boezemt zoveel vertrouwen in dat hij de referentielei geworden is voor de Benelux en Europa.

Bij dit conservatieproject van het patrimonium werd het model flamand gebruikt die een verbeterde effenheid heeft door het versnijden van de twee hoeken van de lei.

De steunmuur onder de bedekking vergemakkelijkt de plaatsing en neemt de druk van de geplaatste leien weg. Tijdens de uitvoering zal de legger veel tijd winnen. Dit model heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

natuurleien op het kasteel van Olsene

LEIEN VOOR EEN BESCHERMD MONUMENT

Dit schitterend gebouw, in 1876 gebouwd door de familie Piers de Raveschoot, werd geklasseerd als beschermd monument. Het gebouw dat tussen 2004 en 2013 werd gerenoveerd, opent zich via mooie en brede lanen op een 15 hectare groot park.

Het kasteel zelf biedt 2000 m² aan geraffineerde prestaties en grote luxe, zoals diverse ontvangstsalons, eetzalen, bibliotheken en salons, 3 keukens, 5 slaapkamers met dressing en en suite badkamers, een biljartzaal, een bioscoop, een sportzaal,  wellness met binnenzwembad,  sauna en jacuzzi, een wasruimte, een wijnkelder, een ondergrondse garage voor 12 voertuigen, een carwash en 3 liften.

Het buitenzwembad werd opgenomen in de slotgrachten en vervolledigt de lijst van exclusieve prestaties. De CUPA PIZARRAS natuurleien was geschikt voor deze renovatie van dit juweel van de Belgische historische architectuur.