Projecten

Meer dan 2000 m² leisteen voor de renovatie van de EPASC in België!

epasc saint quentin

De École Provinciale d’Agronomie et des Sciences de Ciney werd gerenoveerd met natuurleien CUPA 3!

De EPASC (l’École Provinciale d’Agronomie et des Sciences de Ciney) is gelegen op het domein van Saint-Quentin (België) en biedt uiteenlopende opleidingen aan in landbouwwetenschappen en natuurwetenschappen.

Voor de recente reparatie van het dak van meer dan 2000 m² besliste dakbedrijf Toitures Vincent Grégoire om onze CUPA 3 leisteen te leggen in formaat 40×22. Het betrof hier een zwarte natuurlei met metalen, niet-roestende insluitsels en een regelmatige vlakheid afkomstig uit de groeve Solana de Forcadas in León (Spanje).

epasc Saint-Quentin (België)

De winningszone is erkend door de grootste specialisten. De groeve bevat een zeer goede harde leisteen, en het is net deze hardheid die deze groeve onderscheidt van de andere.

Net zoals het hele gamma natuurleien van CUPA PIZARRAS, wordt de CUPA 3 gekenmerkt door ongeëvenaarde technische eigenschappen, en betekent hij een meerwaarde voor elk project.

Deze leien geven het dak van de École provinciale d’Agronomie et des Sciences de Ciney een uniek, tijdloos uitzicht dat de tand des tijds ongetwijfeld zal doorstaan. De elegantie en textuur van deze leien creëren een uniek karakter!

ecole propvinciale agronomie ciney

Mis ook de andere realisaties met de natuurleien van CUPA PIZARRAS niet!

EEN SCHOOL MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS EN VEEL CHARME

In 1921 kocht de provincie Namen de kasteelhoeve van Saint-Quentin, een landbouwexploitatie waar de provinciale autoriteiten een landbouwschool voor jongeren wilden openen.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de school een echte technische secundaire school.

De École Provinciale d'Agronomie et des Sciences de Ciney werd gerenoveerd met natuurleien

Vanaf het einde van de jaren 70 tot de voorbije jaren kende de Ecole Technique Provinciale d’Agriculture een sterke groei. De school telt momenteel 11 gebouwen … Bekijk de school vanuit de lucht met deze video.

leisteen voor de renovatie van de EPASC in België

Bij CUPA PIZARRAS zijn we er trots op dat onze leistenen werden geselecteerd voor de restauratie van enkele van de bekendste monumenten ter wereld.