Natuurleien

De levenscyclus van de natuurleien

leien na dak

Dankzij haar natuurlijke eigenschappen is de leisteen een van de meest polyvalente producten voor het gebruik als dakbedekking en beplatingen. Naast zijn duurzaamheid en schoonheid bevestigt de analyse van de levenscyclus van de lei dat hij het perfecte materiaal is voor de nieuwe trends in een duurzame architectuur.  

EEN MATERIEEL IN BALANS MET HET MILIEU

Natuurleien is een 100% natuurproduct dat enkel een extractie- en kliefproces ondergaat. Er is geen enkele bijkomende behandeling of verwerking nodig, hetgeen aanzienlijk de CO2—emissies in de atmosfeer beperkt.  

Kent u ons fabricageproces? Bekijk de video met de levenscyclus van de natuurlei

De duurzaamheid en de weerstand van de natuurlei zorgen ervoor dat ze in verschillende projecten in de loop van zijn levensduur kan hergebruikt worden. 

De analyse van de levenscyclus, waarmee alle gevolgen van het product op het milieu kunnen worden geanalyseerd, bevestigt dat leisteen het meest ecologische alternatief is, zowel voor de dakbedekkingen als voor de beplatingen.  

DE KWALITEIT VAN DE SPAANSE LEI 

Met een exportvolume van meer dan 80% is Spanje de grootste producent van leisteen. Bovendien liggen de grootste reserves aan natuurlei in Galicië en in het noordwesten van Castilla y Leon, waar de 16 steengroeven en 22 fabricage-ateliers van CUPA PIZARRAS, uitgerust met de meest geavanceerde technologieën, gesitueerd zijn.   

natuurleien groeves spanje

We zijn constant in de weer met de kwaliteit en zo hebben we het vertrouwen van duizenden architecten, dakbedekkers en klanten gewonnen die van CUPA PIZARRAS de wereldleider in natuurlei gemaakt hebben. Een lei op de drie die voor dakbedekking wordt gebruikt, komt uit de groeven van CUPA PIZARRAS.

Wilt u meer weten over de CUPA PIZARRAS natuurlei, download dan onze catalogus.

leien gevel