Projecten

De CUPA PIZARRAS natuurlei op een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België

leidak kastelen van beersel België

De  CUPA PIZARRAS  natuurlei maakt de dakbedekking van het kasteel van Beersel, een van de zeldzame voorbeelden van de goed bewaarde krijgsbouwkunde van België, er nog mooier op.   

DE RENOVATIE VAN EEN UNIEK KASTEEL

Het kasteel van Beersel, gebouwd tussen 1300 en 1310, ligt in Beersel en maakt deel uit van een reeks verdedigingsvestingen rond Brussel. 

Het in bakstenen gebouwde kasteel, zeldzaam voor die tijd, is omgeven door slotgrachten. Enkel de onderbouw, de muurhoeken, de vensterkaders en de schietgaten zijn uit lediaan en steen. Het heeft een elliptische vorm. Het gebouw omvat drie semi-cirkelvormige torens, waarvan oorspronkelijk het dak plat was. In een periode die de meeste auteurs situeren rond de 17e eeuw, werden ze voorzien van puntdaken. 

In 1999 vertrouwde het gemeentebestuur van Beersel het beheer van het kasteel van Beersel toe aan de Koninklijke Vereniging van Historische Woonsteden van België, die verantwoordelijk is voor de restauratie en de renovatie van dit historisch gebouw.

Dak detail kastelen van beersel België

In dit kader van verbeteringen werden de dakbedekkingen van het kasteel gerestaureerd met onze natuurlei CUPA 4 Excellence, formaten rechthoeken van 27×18 en 30×20.

De CUPA 4 lei uit onze Armadillagroeve in Benuza (León, noordwest Spanje) onderscheidt zich door zijn grijze kleur, zijn regelmatige effenheid en zijn gladde textuur. De dikte van de afgebladderde CUPA 4 lei ligt tussen 3,5 en 4 mm, en tot 8 mm voor de dikkere modellen. 

Natuurleien voor Dakbedekking kastelen van beersel België

DE BESTE KEUZE VOOR EEN PERFECTE DAKBEDEKKING 

Onze SELECTIE EXCELLENCE, bestemd voor uitzonderlijke restauraties, onderscheidt zich door een lei die een erg regelmatige dikte en effenheid heeft. Met oog voor het pure respect voor de traditie van de dakbedekkingen in natuurlei die de oude dakleggers uitvoerden, zorgt ze voor een homogeen resultaat van een perfect dak. 

Onze natuurlei die werd gebruikt voor de dakbedekking geeft het kasteel van Beersel zijn grandeur van weleer terug.