Projecten
17/04/2018

Het stadhuis van Diksmuide hersteld in zijn oude luister

stadhuis van Diksmuide

Diksmuide is een Vlaamse stad, gelegen in het midden van de Westhoek. Het is een streek boordevol unieke verrassingen en ook monumenten die verwijzen naar de plaatselijke geschiedenis. Een van de prachtigste voorbeelden hiervan is het stadhuis, dat recent werd gerenoveerd met leisteen van CUPA PIZARRAS om het gebouw in zijn oorspronkelijke pracht te herstellen.

EEN BEWONDERENSWAARDIG STADHUIS

In het centrum van de stad, op de Grote Markt van Diksmuide, herinnert dit opmerkelijke gebouw aan de oorspronkelijke pracht uit lang vervlogen tijden: de eerste steen van het stadhuis dateert van 1428!

Na de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) moest het echter worden heropgebouwd in de regionale gotische stijl van de Renaissance, met een nieuw belfort met een toren met 30 klokken dat door de UNESCO werd erkend als werelderfgoed.

In 2014 en 2015 werd het stadhuis grondig gerenoveerd, en hierbij werd het nieuwe kantoor van de toeristische dienst ondergebracht in de historische kelders.

Tijdens de renovatiewerken werd het dak volledig hersteld in natuurleien CUPA 4, een donkergrijze leisteen met regelmatige vlakheid en gladde textuur die het gebouw een unieke levendige en persoonlijke touch verleent.

stadhuis van Diksmuide - dak volledig hersteld in natuurleien CUPA 4

Na voltooiing van de werken aan de toren van het stadhuis van Diksmuide werd het belfort officieel ingehuldigd in aanwezigheid van ZKH Prins Laurent, die de oorspronkelijke pracht kon bewonderen!

Bij CUPA PIZARRAS zijn we er trots op dat onze leistenen werden geselecteerd voor de restauratie van enkele van de bekendste monumenten ter wereld.

Onze leisteenreserves bevinden zich in Galicië in het hart van een winningszone met leisteen van een uitzonderlijke zuiverheid. Deze zone is voortaan erkend als de meest prestigieuze, waardoor de leisteen van CUPA PIZARRAS het perfecte materiaal is voor elke renovatie van historisch erfgoed.

stadhuis van Diksmuide

Mis ook de andere realisaties met de natuurleien van CUPA PIZARRAS niet.