Cupaclad
16/09/2020

CUPACLAD: bewezen vuurvastheid!

Het systeem voor geventileerde gevels in natuurleien CUPACLAD kreeg onlangs een nieuwe certificering voor betrouwbaarheid. Daarom zijn we erg blij om aan te kondigen dat CUPACLAD volgens de Australian Standard 1530 Methods nu officieel erkend is als niet-brandbaar materiaal.

cupaclad klasse A1 onbrandbaarheidsniveau

CUPACLAD combineert de efficiëntie van een geventileerde gevel met de esthetische eigenschappen van natuurleien, materiaal met een duurzaamheid van meer dan één eeuw, unieke brandwerende eigenschappen en bestand tegen alle invloeden.

Onze Australische partner Industrie Arc werd belast met de voorbereiding en ontwikkeling van prestatieproeven bij geaccrediteerde laboratoria. Hier kunt u het expertiseverslag en het technisch dossier van deze certificering raadplegen.

Het laboratorium heeft vijf reeksen van proeven uitgevoerd met vijf stalen, in overeenstemming met de eisen van de Australian Standard 1530 Methods in het kader van vuurvastheidstests op bouwmaterialen en -structuren. (Part 1-1994: Combustibility Test for Materials)

Het resultaat attesteert dat het CUPACLAD-systeem niet brandbaar is volgens de specifieke criteria van artikel 3.4 van AS 1530.1-1994. De verkregen waarden zijn de volgende:

Rekenkundig gemiddelde = Σ Resultaten /5
Temperatuurstijging thermokoppel (°C) 0.59
Temperatuurstijging in het midden van het staal in het thermokoppel (°C) 0.30
Temperatuurstijging in het oppervlak van het staal in het thermokoppel (°C) 0.71
Duur van de aanhoudende vlammen (s) 0
Gemiddeld gewichtsverlies (%) 3.24

Alle bouwmaterialen moeten een brandklasse hebben, zoals vereist door de Europese norm EN 13501-1. Alle leistenen van CUPA PIZARRAS hebben bijvoorbeeld klasse A1, ofwel het hoogste onbrandbaarheidsniveau.

De aluminiumstructuur die de CUPACLAD-systemen draagt, is meer vuurvast dan andere oplossingen die op de markt worden aangeboden. Om de installatie van de geventileerde gevel te voltooien, raden wij aan om het CUPACLAD-systeem te combineren met een isolatiemateriaal dat ook brandwerend is.

cupaclad gevel lein

CUPACLAD is het systeem voor gevelbekleding in natuurleisteen, ontwikkeld door CUPA PIZARRAS. Dankzij uit uitgebreid gamma van oplossingen met een verschillend esthetisch resultaat, zijn de systemen van CUPACLAD makkelijk aan te passen aan elk type project, waardoor elk bouwwerk een uniek karakter krijgt.