Cupaclad

Duizelingwekkend design in natuurleien!

Villa P - innovatief project in Denemarken

Villa P luidt een nieuwe fase in van het gebruik natuurleien voor de laatste trends voor duurzame architectuur! In 2016 werd een innovatief project in Denemarken voltooid, met een dak in natuurleien van CUPA PIZARRAS en onze systemen van geventileerde gevels in natuurleien CUPACLAD®.

EXCLUSIEF DESIGN GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

N+P Architecture heeft een mooie woning van 195 m² ontworpen, Villa P. genaamd. Deze Scandinavische woning is gelegen op een terrein met een charmant zicht op de haven van Fredericia en Lillebaelt. Er is een schitterend zicht op de oceaan, dat zich uitstrekt van het eiland Funen tot het Deense vasteland.

N+P Architecture - VILLA P

De naam van Villa P is afkomstig van de buitenste wand die met de steile hoek van het dak en de horizontale vloerscheiding een beweging vormt die doet denken aan de letter  P.

De materialen zijn eenvoudig gehouden voor een Scandinavische look, die wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals leisteen (voor het dak en de zijgevel), grote vensters, hout, dakbekledingslijnen … Allemaal gericht op natuurlijke eenvoud en architecturale orde.

Plans Villa P- House in Denemarken

Het uiterlijk van de muren en daken in hout aan de buitenkant zet zich binnen door en creëert een eerlijke, transparante overgang van binnen naar buiten.

De architecten van N+P:

Leisteen is een uitstekend materiaal dat de tand des tijds doorstaat. Het is tegelijkertijd bestand tegen de ruwe, grillige weersomstandigheden aan de oceaan.

Daarom hebben ze gekozen voor natuurleien en onze verluchte gevelbekledingssystemen in natuurleien CUPACLAD 101 Logic.

gevelbekledingssystemen in natuurleien CUPACLAD 101 Logic.

Leisteen is een 100% natuurlijk product met unieke technische eigenschappen die voor elk project een meerwaarde betekenen. Het materiaal heeft een lange levensduur, is opmerkelijk duurzaam, vuurvast en natuurlijk ondoordringbaar. De esthetische en technische eigenschappen blijven ongewijzigd en behouden de elegantie en het karakter veel langer dan kunstmatige alternatieven.

Natuurleien worden al sinds mensenheugenis gebruikt en zijn een uitzonderlijk duurzaam materiaal dat meer dan 100 jaar meegaat, waardoor dit materiaal ideaal is voor elk gevelproject. De systemen CUPACLAD® werden speciaal ontwikkeld om in te spelen op de behoefte om natuurleien aan te passen aan nieuwe stijlen en architecturale trends, die een meer ecologische, duurzame bouw vereisten.

Villa P - Huis in Denemarken met een leisteen stenen gevel

Meer detail over onze geventileerde gevelsystemen in natuurleien vindt u hier.