19/07/2021

Het totale elektriciteitsverbruik van CUPA PIZARRAS is van 100 % hernieuwbare oorsprong

De belofte om onze koolstofbalans te verminderen is prioriteit bij CUPA PIZARRAS. Daarom zijn wij trots om te kunnen aankondigen dat alle elektriciteit die wij in 2020 hebben verbruikt, afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen gecrediteerd met een oorsprongsgarantie (GdO, volgens de officiële Franse benaming).

groene energie

GdO-certificaten worden toegekend door de Franse Commission nationale des marchés et de la concurrence (CNMC). Hierdoor kunnen wij garanderen dat ons volledige energieverbruik afkomstig is van hernieuwbare bronnen. In het geval van Cupa Pizarras is dat fotovoltaïsche zonne-energie.

Dat alle energie die wij gebruiken in onze processen afkomstig is van hernieuwbare bronnen is een prestatie waar we echt trots op zijn. Dat kadert in een totaalstrategie om het milieu te beschermen.

efficacité énergétique facade

Dankzij dit engagement voor hernieuwbare energie verminderen wij ook onze koolstofbalans aanzienlijk, een doelstelling die ertoe heeft geleid dat wij officieel zijn benoemd tot koolstofneutrale onderneming volgens de Carbon Trust Standard.

Bovendien hebben wij tal van initiatieven opgestart rond milieubescherming, zoals gesloten circuits waarmee we water hergebruiken of het programma voor het herstellen van steengroeves, waarmee we de visuele impact verminderen.

Rehabilitación de canteras Wilt u meer weten over ons milieubeleid? Hier vindt u een aantal verbeteringen die wij momenteel implementeren in het kader van onze activiteiten.

Ons engagement rond energie-efficiëntie gaat verder dan ons productieproces en is ook aanwezig in de producten die wij ontwikkelen. De THERMOSLATE zonnepanelen, ontwikkeld door de afdeling R&D, dienen om water te verwarmen dankzij de eigenschappen van natuurleien.

thermoslate panneaux solaires

De energieprestatie van gebouwen is een essentiële factor geworden bij het verminderen van de milieu-impact. Het beste bouwsysteem om een gebouw te beschermen is de geventileerde gevel. Om in te spelen op deze vraag hebben wij CUPACLAD ontwikkeld, die esthetiek en energie-efficiëntie combineert.