Cupaclad

Het dynamisme van CUPACLAD 101 RANDOM voor de beplating van dit Deense huis

gevelbekledingssystemen in natuurleien

CUPACLAD® 101 RANDOM, het systeem dat werd gekozen om de gevel van dit huis in Denemarken te verfraaien, gaat perfect op in de omgeving. 

EEN ORIGINELE WONING MET EEN UNIEK BEPLATINGSSYSTEEM

Klinten Hjem, gelegen in een onweerstaanbare natuur, is een voorbeeld van de schoonheid en de elegantie van de natuurlijke elementen in combinatie met een erg interessant architecturaal concept: leistenen platen. Deze woning, volledig bedekt met CUPA PIZARRAS leisteen staat in Klinten, een dorpje in Denemarken, en maakt gebruik van onze CUPACLAD® 101 RANDOM-oplossing.

CUPACLAD® zijn volledige systemen van geventileerde gevels in natuurleien die aan om het even welk ontwerp of architecturale nood kunnen worden aangepast. Bovendien geeft CUPACLAD® de voorkeur aan de thermische isolatie langs buiten. Zo wordt het mogelijk een luchtruimte van minstens 2 cm te kunnen creëren, zodat een goede gevelisolatie mogelijk wordt.   

 Bij dit project werden de 96m2 beplaat met de leisteen Heavy 3, een leisteen in de kleur diepgrijs met een regelmatige vlakheid en een gemiddelde dikte tussen 7 en 8 mm, afkomstig uit onze groeve Solana de Forcadas in San Pedro de Trones (León, Spanje).

verlucht gevelsysteem

CUPACLAD 101 RANDOM: EEN DUURZAAM EN CREATIEF SYSTEEM

Het geheim van het dynamisme van CUPACLAD® 101 RANDOM zit hem in de willekeurige plaatsing van rijen leien met verschillende hoogtes. Hij is samengesteld uit 15 natuurleien per m2 in de formaten 50×25, 50×20, 50×15, vastgezet met schroeven in roestvast staal, die onzichtbaar worden, want ze worden bedekt door de lei van de hogere rij. 

Dit systeem vergroot het originele geveldesign, door gebruik te maken van de flexibiliteit en de duurzaamheid van de natuurlei. 

Van nature bestand tegen weer en wind biedt de lei van alle CUPACLAD®-systemen een langdurige, efficiënte en concurrerende oplossing voor alle gebouwbedekkingen die ontworpen werden in de geest van een hedendaagse benadering. 

U vindt meer informatie over onze geventileerde gevelsystemen in natuurleien in onze  CUPACLAD®-catalogus.

natuurleien van spanje