Projecten
07/10/2022

Terug naar school: negen scholen in natuurleien

écoles en ardoise naturelle

Zoals elk jaar moeten de jongeren terug naar school. Voor sommigen is dit een terugkeer naar de routine, en voor anderen is dit het moment om hun klasvriendjes en leraars terug te zien en terug te spelen op de speelplaats. En u, wat vindt u van het einde van de zomer?

Onderwijsinstellingen zijn unieke gebouwen. Ze moeten enerzijds functioneel zijn om capaciteit te bieden aan vele personen, en anderszijds moeten de lokalen eenvoudig, aangenaam en inspirerend zijn, voor een goede ontwikkeling van de kinderen.

Wij vieren op onze manier de terugkeer naar school 😉, en we hebben negen scholen uitgekozen waar natuurleien de eerste van de klas is:

 1. Crèche in Neufchâteau (België)

  Het contrast tussen de oranje vensters en de donkere maar dynamische tint van de leien heeft een stimulerend effect. Binnen hebben de kleinsten een ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten.
  Guardería en Neufchâteau (Bélgica)

 2. Bearwood School (Verenigd Koninkrijk)

  Dit originele dak in natuurleien is te bewonderen vanop straat en vanop de speelplaats van de school. Wanneer de zon schijnt, schittert de leien als sterren, en in de winter biedt hij de veiligste beschutting tegen regen.
  Bearwood School (Reino Unido)

 3. School Les Coteaux Fleuris (Frankrijk)

  Natuurleien op het dak en op de gevel gaat perfect samen met hout. De open ruimten en de helderheid doen de rest om van deze school een unieke plek te maken tussen de groene natuur en de nabijgelegen gemeente.
  Escuela en Heudebouville (Francia)

 4. Slate School (Verenigde Staten)

  Leien (slate) is zo belangrijk voor dit project dat het gebouw ernaar genoemd is! Origineel! De architecten van deze school komen op voor bouwwerken die gezonder zijn voor de mens en voor het milieu.
  Slate School (Estados Unidos)

 5. Ry Hojskole (Denemarken)

  Dit niet erg conventionele dak past perfect bij deze niet-conventionele school. Het dak draait immers om zichzelf, om de omliggende gebouwen te bedekken.
  Ry Hojskole (Dinamarca)

 6. Scholengroep Gustave Eiffel (Frankrijk)

  Dit gebouw dateert oorspronkelijk van 1900 en had dus een grote opknapbeurt nodig. Voor het dak kreeg natuurleien de voorkeur, omdat dit materiaal typisch is in de regio.
  Escuela Gustave Eiffel (Francia)

 7. Universiteit van Cambridge (Verenigd Koninkrijk)

  In dit gebouw zijn bijna twee miljoen fossielen en rotsmonsters ondergebracht. Om een elegant uiterlijk te creëren in lijn met het interieur, kozen de architecten voor een gevelbekleding in natuurleien.
  Universidad de Cambridge (Reino Unido)

 8. Madonna Universiteit (Verenigde Staten)

  Welkom op de universiteit. De verfijndheid van de CUPACLAD 201 Vanguard gevel is het eerste wat leerlingen zien wanneer ze aankomen om zich in te schrijven.
  Madonna University (Estados Unidos)

 9. Tórshavnar conservatorium (Denemarken)

  De origineelste muziekschool van de Faeröer heeft gevels in natuurleien en onregelmatige vensters. Alle elementen van het gebouw zijn perfect georkestreerd, zoals is voorgeschreven in de partituur!
  Conservatorio de Tórshavnar (Dinamarca)

icono modernoAls deze verzameling van projecten met natuurleien u bevalt, kunt u ook genieten van cultuurgebouwen or charmehotels.