Natuurleien

Alles wat u moet weten over 1e keus leisteen uit Spanje!

spaanse leisteen

Wanneer u kiest voor natuurleien, kiest u voor het beste dakbedekkingsmateriaal op de markt: lange levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en schoonheid. Maar zijn alle leistenen dezelfde? Waar vind je de beste natuurleien?

WAAROM SPAANSE LEISTEEN?

Spanje is internationaal de grootste producent van natuurleien. De beste en grootste reserves van tektonische leisteen ter wereld  zijn te vinden in het noorden van het land, vooral in Galicië en Castilla y León, in een regio met een lange traditie van mijnbouw.

Leisteen uit Spanje onderscheidt zich door zijn uitstekende kwaliteit en unieke afwerking, en wordt beschouwd als het beste dakbedekkingsmateriaal dat er bestaat. Natuurleien zijn het perfecte product voor elk dak- of gevelbedekkingsproject en daarom kiezen architecten en bouwers het steeds vaker voor hun projecten.

In deze context speelt Spanje een essentiële rol: 90 % van alle leisteen die ter wereld wordt verkocht, is afkomstig uit Spanje!

spaanse leien dak

NIET ALLEMAAL DEZELFDE!

Steeds meer eigenaars, architecten en bouwers kiezen voor natuurleien, en dit door zijn uitstekende betrouwbaarheid, kwaliteit en prestaties. Doordat de vraag de voorbije jaren in verschillende landen ter wereld is toegenomen, is ook de productie van Spaanse leisteen gestegen. Maar niet alle natuurleien zijn dezelfde!

In tegenstelling tot andere merken produceert en verwerkt CUPA PIZARRAS natuurleien in eigen steengroeves en werkplaatsen waardoor we de productkwaliteit vanaf de oorsprong kunnen controleren.

In het algemeen raadt CUPA PIZARRAS u aan om altijd natuurleien te kopen waarop de naam en gegevens van de producent staan vermeld om zoveel mogelijk witte merken en merken van distributeurs te vermijden die een correcte identificatie van het product bemoeilijken.

Al onze natuurleien hebben strenge kwaliteitscontroles doorlopen en beantwoorden aan of overschrijden internationale kwaliteitsnormen. Dit betekent dat u nergens een betere leisteen vindt dan bij CUPA PIZARRAS.

HOE NATUURLEIEN VAN HOGE KWALITEIT KIEZEN?

Kies altijd voor Spaanse leisteen om niet voor onaangename verrassingen te staan!

U moet er zeker van zijn dat de leisteen die u koopt, beantwoordt aan alle internationale kwaliteitsnormen en gegarandeerd Spaanse leisteen is.

Na lezing van certificaten en testrapporten zult u vaststellen dat de leisteen getest is op weerstand tegen kromming of tegen vries-/dooicycli, waterabsorptie …

Spaanse leisteen wordt geïdentificeerd met letters:

  • T1 : de thermische cyclus. Kwaliteitsvolle leisteen mag niet oxideren.
  • S1 : blootstelling aan zwaveldioxide.
  • A1 : waterabsorptie. Een zwakke waterabsorptie onder 0,4 % garandeert de langste levensduur.

leisteen van Spanje detailfoto

Meer details over waar u Spaanse leisteen vindt: Hoe natuurleien van hoge kwaliteit kiezen?