Projecten

Deze 4 woningen bewijzen dat zonne-energie ook elegant kan zijn

thermische panelen house Franse Pyreneeën

Overweegt u de installatie van hernieuwbare energie, maar u wilt niet dat de panelen het uitzicht van uw woning verpesten? 


Met een thermisch zonnesysteem draagt u bij aan de milieubescherming, want de CO2-emissies zijn beperkt. Maar tot vandaag waren de zonnepanelen groot, lelijk en meestal later op het dak toegevoegd, zonder veel aandacht te schenken aan het ontwerp van de woning.

Vermits zonne-energie een steeds couranter alternatief geworden is, begonnen de architecten en designers meer aandacht te schenken aan het esthetische aspect.  

Deze evolutie naar een meer duurzame architectuur heeft de noodzaak aan de toepassing van oplossingen zoals THERMOSLATE® bevestigd: niet alleen wordt de energie-efficiëntie van uw woning verbeterd, ze biedt een design dat toelaat alle stijlen te combineren. Weet u waarom?

THERMOSLATE® is een zonnesysteem in natuurleien dat gebruik maakt van de eigenschappen van de leisteen, door de zonnestraling om te zetten in energie voor de productie van verwarming, warm water of voor de opwarming van het zwembad. Het is volledig onzichtbaar nadat de installatie werd beëindigd: het is eenvoudig te plaatsen en er zijn geen onderhoudskosten.

Ontdek hoe in deze 4 woningen zonnesystemen op leien daken werden ingebouwd, waarbij het uitzicht gedistingeerd en esthetisch aantrekkelijk bleef.

 1. De Haciënda in Ponferrada (Spanje)

  Dit systeem, samengesteld uit 7 THERMOSLATE®-panelen met een totale oppervlakte van 7,84 m2 genereert voldoende kracht om 76% van de consumptie aan verwarming, warm water, klimaatregeling van het zwembad van deze gezinswoning voor 4 personen te dekken.  

  Bovendien kan deze woning jaarlijks 580 liter brandstof besparen en stoot ze 1,5 ton minder CO2 uit.

  thermoslate thermische zonnepanele Spanje

 2. Gezinswoning in de Franse Pyreneeën 

  THERMOSLATE® is compatibel met alle bestaande accumulatie-, bedienings- en verdeelsystemen.   

  Eens het systeem werd geïnstalleerd is het daglicht gratis, er is geen prijsverhoging door de kosten van fossiele brandstoffen. En het gaat trouwens on een volledig propere en niet vervuilende energie! 

  ZONNE-ENERGIESYSTEEM Franse Pyreneeën

 3. Gezinswoning in Soelyst (Denemarken)

  De zonnepanelen zijn gemaakt uit Spaanse natuurleien uit onze eigen groeven. Ze kunnen perfect worden geïntegreerd en dit ongeacht welk bevestigingssysteem van de leisteen op de dakbedekking wordt gebruikt.

  Met THERMOSLATE® kunt u genieten van de efficiënte hernieuwbare energie zonder afbreuk te doen aan het elegante design van een dakbedekking in natuurleien.

  thermoslate maison familiale à Soelyst (Danemark)

 4. Woning op Tenerife (Spanje)

  De eigenaar van deze woning in Santa Cruz op Tenerife was op zoek naar een systeem dat het water van zijn zwembad van 41 m² met een inhoud van 60 m3 kon verwarmen. Om aan zijn behoefte te beantwoorden werden er 6 thermische panelen in natuurleien op een verticale wand van 6 m² geplaatst.

  Bovendien houdt dit THERMOSLATE® -systeem, technische vloer genaamd, het zwembad op een gemiddelde temperatuur van 25°C, hetzij 11 graden boven de watertemperatuur.

  thermoslate zwembaden te verwarmen woning op Tenerife (Spanje)

U vindt meer informatie over onze thermische zonnepanelen in de THERMOSLATE®-catalogus.