24/09/2019

CUPA PIZARRAS presenteert COLORS, het laatste concept van CUPACLAD Design dat gevels in leisteen in de kijker zet

Te ontdekken op Architect@Work in Parijs, 26 > 27 september 2019 – Stand 53

De blauwachtige tint verleent hem een zekere discretie. Zowel in de stad als op het platteland, leisteen past zich aan zijn omgeving aan. Schalie is een natuurlijk, levendig materiaal dat vandaag wordt voorgesteld als een aantrekkelijk alternatief voor bouwers op zoek naar een moduleerbaar product dat een link biedt tussen traditie, milieu en moderniteit. In regie zal CUPA PIZARRAS, wereldwijd marktleider in natuurleien, de spots richten en de codes verbreken dankzij CUPACLAD Design, zijn ontwerpbureau gespecialiseerd in onderzoek en innovatie. Doelstelling: verbazingwekkende geventileerde gevelconcepten ontwikkelen en op punt zetten. Op 26 en 27 september presenteert CUPA PIZARRAS op het Architect@Work in avant-première COLORS, zijn 8e creatie. Een voorstel dat speelt met het contrast tussen gekleurde punten en een antracietkleurige bekleding in natuursteen om deze te laten zien in een nieuw licht.

design upright

CUPACLAD DESIGN, een ontwerpbureau om de creativiteit van architecten aan te wakkeren

CUPA PIZARRAS toetst sinds 2016, en de oprichting van CUPACLAD Design, de standpunten van zijn ontwerpers en ingenieurs over het verticale gebruik van leisteen. Schalie is een erg populair materiaal onder architecten. De mineraliteit en duurzaamheid kaderen in een verantwoorde architectuur, het lichtspel van de stenen sublimeert gebouwen. Om dit potentieel in de kijker te zetten, werkt het ontwerpbureau met nieuwe formaten, gericht op de architectuur van morgen. Zo werden tot op vandaag al 8 unieke concepten rond de diversiteit van vormen en texturen bedacht.

Op 26 en 27 september 2019 verwelkomt CUPA PIZARRAS u op stand 53 van Architect@Work om er de concepten van CUPACLAD Design te ontdekken

Sinds 2016 lanceerde CUPACLAD Design een eerste uitdaging voor architecten met 3 concepten: Honeycomb, een combinatie van zeshoeken geïnspireerd op de natuur, Diagonal met zijn eenvoudige geometrische vormen, Ascent dat inzet op het samenbrengen van ruiten en trapeziums. In 2017 voegde het ontwerpbureau er Lineal aan toe, een nieuw formaat van kleuren en materialen. In 2018 combineerde Shield natuurleisteen met hout en zette Wave leisteen in beweging dankzij de zigzagvorm voordat Offset in 2019 inzette op diagonalen en gebroken lijnen.

Deze 8 voorstellen (plus COLORS) zijn technisch betrouwbaar en kunnen onmiddellijk ter beschikking worden gesteld van de bouwers.

Natalia Nuñez, architect en productmanager bij CUPA PIZARRAS benadrukt vooral deze dimensie:

De concepten die we ontwikkelen via CUPACLAD Design zijn innovatief, maar niet uit de lucht gegrepen. Het is niet alleen de bedoeling om te creëren om het potentieel van leisteen te laten zien of om prospecten te overtuigen. De 8 voorstellen die wij ter beschikking stellen van architecten houden rekening met de behoeften van de bouwplaats en zijn eenvoudig te installeren. Bij ontvangst van een bestelling kunnen wij het proces voor een specifiek snijbeeld van leisteen eenvoudig opstarten en de indiener van het project begeleiden bij de plaatsing van de gewenste gevel. Via CUPACLAD Design projecteren wij leisteen op de architecturale trends van morgen.