Thermoslate

Hoe de duurzaamheid van het historisch patrimonium verbeteren?

 leien dak renovatie

Sommige oude woningen kunnen echte energievreters zijn. En dit probleem geldt in het bijzonder voor beschermde gebouwen en historische monumenten.

De milieubescherming is de kern van alle gesprekken. Nu het COP21 een wereldwijd akkoord over het klimaat en duurzaam bouwen wil afsluiten is het de gelegenheid om te discuteren over oplossingen die de energiebesparing van erfgoed- en historische gebouwen kunnen verbeteren.

DE DUURZAME OPLOSSING VOOR DE RESTAURATIE VAN HISTORISCHE GEBOUWEN 

Om de duurzaamheid van hernieuwbare energie efficiënter aan te pakken bestaan er nochtans ecologische oplossingen.

Bijvoorbeeld, THERMOSLATE®: het unieke zonnesysteem in natuurleien waarmee verwarming en warm water kunnen worden gemaakt. Het resultaat is een combinatie van een traditionele dakbedekking in natuurleien en een innoverend zonnesysteem dat onder de leien wordt geplaatst. 

zonnesysteem in leien

Dit systeem is ontstaan uit de noodzaak om de esthetische nadelen van de glazen panelen in het kader van het opnieuw bewoonbaar maken van historische centra, nationale monumenten en privéwerken op te lossen.  THERMOSLATE® biedt een technisch aangepast en esthetisch niet te evenaren antwoord. 

Kenmerkend voor onze installaties met THERMOSLATE® zonnepanelen is hun aanpassingscapaciteit aan de noden van elke plaats en dakbedekking. Bovendien past THERMOSLATE® perfect bij onze leistenen die specifiek voor het erfgoed werden ontwerpen en voor de renovatie van historische monumenten, ongeacht het bevestigingssysteem van de leisteen.  

De THERMOSLATE® zonnepanelen  zijn volledig onzichtbaar na hun plaatsing op de dakbedekking.

HERNIEUWBARE ENERGIE MET RESPECT VOOR HET MILIEU 

THERMOSLATE® is een uniek zonnesysteem in natuurleien waarmee verwarming en warm sanitair water kan worden geproduceerd. Het is de eerste thermisch dakbedekking met een zonnesysteem in natuurleien dat zonne-energie combineert met een perfecte architecturale integratie.  

Het gaat om een unieke en innoverende oplossing die de kwaliteit en de eigenschappen van de leisteen combineert met de efficiënte natuurlijke hernieuwbare energie, zodat we erin slagen tot twee derden van de behoefte aan warm water en verwarming te voorzien.   

De zonnepanelen worden gefabriceerd met de Spaanse leien uit onze eigen steengroeven die zorgt voor een perfecte integratie

Download de catalogus THERMOSLATE® voor meer informatie over onze thermische zonnepanelen in natuurleien. 

zonnesysteem in leisteen