leien gevel
logo cupaclad NATUURLIJK EN SPECIAAL ONTWORPEN VOOR GEVELS

NATUURLEI | HET PERFECTE MATERIAAL VOOR EENDER WELKE GEVEL


De nieuwe CUPACLAD®-systemen zijn ontstaan uit de noodzaak om natuurlei aan te passen aan de nieuwe architectonische stijlen en tendensen, die een meer ecologische en duurzame bouw vereisen.

Leisteen is een volledig natuurlijk product met onvergelijkbare technische kenmerken en geeft eender welk gevelproject een enorme meerwaarde.


Leisteen is een volledig natuurlijk product met onvergelijkbare technische kenmerken en geeft eender welk gevelproject een enorme meerwaarde..

Our more than 100 years of experience as natural slate producers enable us to select the most suitable slates to be used in facade, ensuring a perfect fit in all CUPACLAD® systems.

durability icon

DUURZAAMHEID
 

Natuurlei wordt al sinds mensenheugenis gebruikt, het is een uiterst bruikbaar materiaal, dat heel bestendig is, brandvrij en waterdicht. In tegenstelling tot andere kunstmatige producten, blijven de kenmerken van natuurlei ongewijzigd, zowel wat het uiterlijk aspect betreft als wat de technische kenmerken betreft. De kleur blijft ongewijzigd en behoudt heel lang zijn oorspronkelijke charme.

ecology icon

ECOLOGIE
 

Onze 100 % natuurlei wordt handmatig omgevormd door onze hakkers, zonder dat er nog bijkomende behandelingen nodig zijn. In tegenstelling tot andere geprefabriceerde producten wordt leisteen enkel geëxtraheerd en bewerkt, hetgeen in combinatie met de onvergelijkbare duurzaamheid de lei tot een duurzaam materiaal maakt met minder impact voor het milieu.

personality icon

KARAKTER
 

Lei heeft een natuurlijke glans en een niet te evenaren textuur, het is een nobel materiaal, dat elegant is en karakter heeft, en dat het oppervlak waarop het wordt gebruikt een prestigieuze uitstraling geeft. Elke natuurlei die wij extraheren is uniek, en geeft eender welk project een niet te evenaren en tijdloos uitzicht dat doorheen de tijd ongewijzigd zal blijven.


DE NATUURLEI VAN DE CUPACLAD®-SYSTEMEN | DE SELECTIE SPECIAAL VOOR GEVELS


De natuurlei van de CUPACLAD-systemen werd speciaal geselecteerd uit één van onze 16 steengroeves omwille van de technische eigenschappen, en de leisteen onderging ook specifieke kwaliteitscontroles om een uitzonderlijk rendement te garanderen voor eender welke gevel.

De Speciale Gevelselectie garandeert een snelle en eenvoudige plaatsing omdat de leistenen zo regelmatig en effen zijn, omdat ze worden geleverd met perforaties aangepast aan het gekozen CUPACLAD®-systeem. Zelfs de grootte van de verpakking en het geringere gewicht ervan werden ontworpen om de plaatsing te vergemakkelijken en de plaatsingstijd te beperken.

Ons hele kwaliteitsteam kan terugbuigen op 120 jaar ervaring met natuurlei, en selecteert de perfecte lei voor elk systeem, op basis van wind-, buigings- en impacttesten die een gevelrendement garanderen. Onze Speciale Gevelselectie garandeert de hoogste Europese kwaliteitsstandaarden.

quality standards slate cladding cupaclad