Gezinswoning in Gaillagos

icono-case3
Plaats:
Gaillagos (Franse Pyreneeën)
icono-case4
Year:
2016

Deze gezinswoning in de Hautes-Pyrénées heeft de facturen voor verwarming en warm water met 60 % verlaagd dankzij Thermoslate®.

Dit huis in Gaillagos is gelegen in een uniek kader in de Hautes-Pyrénées. Op het dak in natuurleien CUPA 10 Excellence (32×22 en 3,75 mm dikte) werd ons thermisch zonnesysteem THERMOSLATE® geïnstalleerd. Hierdoor kan niet alleen zonlicht worden gebruikt voor warm water en verwarming, maar het garandeert ook een totale integratie in het dak in natuurleien.

Zoals u kunt zien op de foto’s is het resultaat verbluffend: een 100 % onzichtbaar zonnedak dat al rendeert vanaf de eerste dag!

Vier zonnecollectoren op een totale oppervlakte van 5 m2 waren voldoende tot dekking van 61,3 % van de behoeften van warm water (250 liter per dag).

En dankzij THERMOSLATE® slaagde dit gezin er ook in om zijn elektriciteitsfactuur te doen dalen: een jaarlijkse besparing van 2854,2 kWh!

De nieuwe trends in duurzame architectuur vereisen steeds vaker materialen en oplossingen die de voorkeur geven aan efficiëntie, hernieuwbare energie en ecologisch bouwen. Bijgevolg is ons thermisch zonnesysteem THERMOSLATE® perfect voor elk project dat de milieu-impact wil verminderen.Zo is dit Thermoslate®-project in Frankrijk erin geslaagd om een uitstoot van 1900,90 kg CO2 per jaar te vermijden.

PRODUCT GEBRUIKT: THERMOSLATE®

Het resultaat is een dak waarin de natuurlijke eigenschappen van de leien, een materiaal met een minimale impact op het milieu, gecombineerd worden met een vrijwel onzichtbaar zonnecollectorsysteem.

 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking