Home for life,
Denemarken

icono-case3
Plaats:
Lystrup (Denemarken)
icono-case4
Jaar:
2008
icono-case2
M2:
340 m2
icono-case1.png
Architect:
AART architects

Home for Life werd ontworpen als eerste actiefhuis ter wereld en was het resultaat van een proces van interdisciplinaire ontwikkeling. Deze duurzame woning is een CO2-neutraal pilootproject en werd ontworpen om niet meer energie te produceren dan het verbruikt.

Home for Life heeft 35 jaar nodig om dezelfde hoeveelheid energie te produceren, die werd gebruikt bij de productie van alle gebruikte bouwmaterialen. Daarna draagt deze woning actief meer bij aan de natuur dan ze verbruikt. Het huis wordt beheerd opdat elektriciteit en verwarming zo weinig mogelijk moeten worden gebruikt.

In de zomer controleert het automatisch de natuurlijke ventilatie om de kamers te verluchten. In de winter gebruikt het mechanische ventilatie door warmterecuperatie zodat de koude lucht zonder bijkomende energie kan worden opgewarmd.

Een intelligente bediening stuurt de externe zonnebescherming om het warmte- en elektriciteitsverbruik te optimaliseren door de verlichting in de kamers uit te schakelen wanneer er niemand aanwezig is.

Het huis heeft een bewoonbare oppervlakte van 190 m2 verdeeld over 1 ½ verdieping. De keuze van natuurleien, niet alleen voor de gevel, maar ook op het dak, bewijst dat er een keuze werd gemaakt met het oog op duurzaamheid, een lage CO2-impact en een minimaal onderhoud.

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.