Passivhaus Asturias,
Spanje

icono-case3
Plaats:
Valdés (Spanje)
icono-case4
Jaar:
2017
icono-case2
M2:
140 m2
icono-case1.png
Architect:
Arquitectos Duque y Zamora

Ontwikkeld volgens de Passivhaus-normen waren de architecten Duque en Zamora op zoek naar een combinatie van een zelfvoorzienend en een duurzaam gebouw.
Naast het feit dat het een woning is die zo goed als geen energie verbruikt, werden bij de bouw bouwmaterialen en -systemen gebruikt met een lage milieu-impact.

Het project bestaat uit een verlengde rechthoekige blok, met een dak met twee hellingen en voldoende hoog om twee bouwlagen te kunnen creëren: een gelijkvloers en een kelder.

Na een uitgebreide klimatologische studies zocht het team van architecten naar de vereiste materialen om binnen een maximaal comfort te creëren met een minimaal energieverbruik.

Bijna het hele huis (gevel en dak) werd bedekt met CUPA PIZARRAS natuurleien, die een unieke stijl en look garanderen.

Hierdoor kon een optimale energie-efficiëntie worden verkregen en het gebruik van traditionele verwarmings- en koelsystemen tot een minimum worden beperkt.

Een modern dat een intelligent gebruik van materialen mogelijk maakt om een efficiënte en ecologische woning te realiseren met een maximaal comfort binnen.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.