Floating among trees,
Spanje

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 be-fl
icono-case3
Plaats:
Bilbao (Spain)
icono-case4
Jaar:
2016
icono-case2.png
M2:
300 m2
icono-case1.png
Architect:
A54 Arquitectos

In de toppen van de bomen voor het beste uitzicht en mooiste licht werd dit ‘zwevende’ huis gebouwd met natuurlijke materialen zoals leisteen, hout en steen. De buitenkant is bedekt met CUPACLAD® 201 Vanguard.

Deze woning werd ontworpen door Sustainable Energy & Housing als Bijna-Energieneutraal (BEN) huis.

Het gebouw was een echte creatieve uitdaging, maar is vanuit architecturaal oogpunt schitterend en functioneel tegelijkertijd. Het hedendaagse gebouw met 3 verdiepingen is in totale harmonie met de natuur. Het produceert alle thermische energie die het nodig heeft om autonoom te zijn zelf, door aerothermische energie te combineren met een fotovoltaïsch systeem met batterijen./p>

Daarbovenop wilden de architecten het bouwwerk laten opgaan in het natuurlijke landschap en tegelijkertijd de efficiëntie van de woning verbeteren.

Daarom werd beslist om CUPACLAD® 201 Vanguard te installeren.

“Ons project is geïnspireerd op de organische architectuur: we wilden dat het huis zou opgaan in zijn omgeving. Daarom hebben we gekozen voor natuurlijke materialen. De leisteen CUPA PIZARRAS is voor dit project ideaal: 100 % natuurlijk, ondoordringbaar, efficiënt, sterk en mooi”, aldus Pedro Rebollar, CEO van Sustainable Energy & Housing”.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het verluchte gevelsysteem CUPACLAD® 201 VANGUARD onderscheidt zich door zijn krammen in roestvrij staal, die onderaan lichtjes zichtbaar zijn, en die contrasteren met onze natuurleien. Het resultaat is een duurzame gevel met een moderne toets.

Previous
Next
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.