LES PALMIERS,
Frankrijk

icono-case3
Plaats:
Bretagne (Frankrijk)
icono-case4
Jaar:
2017
icono-case2
M2:
145 m2
icono-case1.png
Architect:
Anima Architects

De stad Damgan in de Golf van Morbihan is een oude havenstad en al sinds de jaren 50 een populaire badplaats.
Het schiereiland aan de monding van het Estuaire de la Vilaine telt tal van villa’s en hotels voor toeristen.

Tegen de achtergrond realiseerde Anima Architectes in 2017 een project met 12 woningen als tweede verblijf. Het gebruik van leisteen op de gevel is een opvallende architecturale beslissing voor het architectenbureau.
Christophe Le Dirach, architect-partner licht toe: “Het was een echte esthetische keuze, door het atypische gebruik van leisteen op de gevel krijgt het gebouw ritme.”

Vooral het minerale en natuurlijke aspect van het product heeft de bouwheer overtuigd. Bovendien vormt de duurzaamheid van het materiaal een doorslaggevend argument voor de toekomstige eigenaars.

“Met een houten bekleding vreest de bouwheer vaak dat er na verloop van tijd grote onderhoudswerken nodig zullen zijn. Met leisteen hoeft hij zich hier geen zorgen over te maken omdat de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal voor zich spreken.”

Het gebruik van 3, eerder lange, formaten creëren een dynamische gevel door de lineariteit van het geheel te benadrukken.
Deze indruk wordt nog versterkt doordat het metselwerk van het gelijkvloers met een lichte kleur is behandeld.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Ons verlucht gevelsysteem CUPACLAD® 101 RANDOM staat synoniem voor creativiteit, en geeft eender welke gevel een origineel design waarbij de buigzaamheid en de natuurlijke duurzaamheid van onze leisteen worden benut.

Previous slide
Next slide
 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.