Proyecto Minero,
Spanje

icono-case3
Plaats:
Asturias (Spanje)
icono-case4
Jaar:
2009
icono-case2
M2:
1500 m2
icono-case1.png
Architect:
Zon-e Arquitectos

De bedoeling van het project was om door de overheid gesubsidieerde woningen te bouwen in een mijnstadje in Asturië.

Het voorgestelde volume is een enkelvoudige hoekige geometrie. Het resultaat is geïnspireerd op een voorwerp dat in de tijd lijkt te zijn bevroren, de contouren van een kuif of een silhouet op een kant van de berg.

Het bouwwerk, dat grotendeels wordt doorboord door grote glaspartijen, geeft de leisteen zijn donkere kleur. Zoals een stukje steenkool absorbeert het bijna al het licht, en wordt er maar weinig licht gereflecteerd.

De eenheid van het gebouw staat in contrast met de individualiteit van de 15 appartementen die zichtbaar zijn door de grote vensters in de gevel.

Blokken uit het hoofdvolume functioneren als warmte- en lichtwisselaars. Elk appartement heeft verschillende afmetingen, een andere natuurlijke lichtinval en is ook anders ingedeeld. Ze bieden wel allemaal een indrukwekkend zicht op het Asturische landschap.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.