Tandrupkollegiet, Denemarken

icono-case3
Plaats
Vanlose (Denemarken)
icono-case4
Jaar
2009-2012
icono-case2
M2
883 m2
icono-case1
Architect
Kant Arkitekter

Architectenbureau KANT heeft gekozen voor CUPACLAD® voor zijn project Tandrupkollegiet, een moderne residentie voor jongeren, mee gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en gerealiseerd tussen 2009 en 2012. Duurzaamheid en respect voor het milieu zijn voor Deense architecten het allerbelangrijkste.

“We wilden een compact gebouw creëren en hierbij materialen gebruiken met gunstige analyses van de levenscyclus”, leggen ze uit.

De architecten hebben zeer specifieke materialen geselecteerd zoals maas in blank metaal voor de leuningen, beton voor de balkons en CUPA PIZARRAS natuurleien om een hedendaags design te verkrijgen.

“We hebben gekozen voor CUPA PIZARRAS natuurleien omdat die er heel mooi uitzien”, aldus Anders Bay Holm en Uffe Bay-Smidt, co-directeurs van Kant Arkitekter.

De basis van het ontwerp van het gebouw was een “blok in natuurleien met balkons”.

Het project is helemaal toegespitst op jongeren, en het was de bedoeling om een, zo groot mogelijke bewoonbare oppervlakte te krijgen. Het bestaat uit 28 lichte appartementen met 2 slaapkamers, keuken en eigen badkamer. Drie woningen zijn aangepast voor personen met mobiliteitsbeperkingen.

Elk appartement heeft een balkon dat uitgeeft op de Jyllingevej-straat, wat de zuidelijke gevel van het gebouw zo interessant maakt. De achterkant is een kalme, zonnige koer met tuin, banken en fietsenstallingen.

Het gebouw ligt op amper drie km van de CBS (Copenhagen Business School) en met de fiets ben je in geen tijd in het centrum.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het CUPACLAD® 101 LOGIC-bekledingssysteem biedt elke gevel evenwicht en is perfect combineerbaar met andere materialen en laat de niet te evenaren textuur en de glans van onze natuurlei ten volle tot zijn recht komen.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.