VILLA P, Denemarken

icono-case4
Jaar
2016
icono-case3
Plaats
Fredericia (Denemarken)
icono-case2.png
M2
195 m2
icono-case1.png
Architect
N+P Architecture

Villa P. luidt een nieuwe fase in van het gebruik natuurleien voor de laatste trends voor duurzame architectuur! In 2016 werd een innovatief project in Denemarken voltooid, met een dak in natuurleien van CUPA PIZARRAS en onze systemen van geventileerde gevels in natuurleien CUPACLAD®.

N+P Architecture heeft een mooie woning van 195 m² ontworpen, Villa P. genaamd. Deze Scandinavische woning is gelegen op een terrein met een charmant zicht op de haven van Fredericia en Lillebaelt. Er is een schitterend zicht op de oceaan, dat zich uitstrekt van het eiland Funen tot het Deense vasteland.

De naam van Villa P is afkomstig van de buitenste wand die met de steile hoek van het dak en de horizontale vloerscheiding een beweging vormt die doet denken aan de letter  P.

De materialen zijn eenvoudig gehouden voor een Scandinavische look, die wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals leisteen (voor het dak en de zijgevel), grote vensters, hout, dakbekledingslijnen … Allemaal gericht op natuurlijke eenvoud en architecturale orde.

De architecten van N+P:

Leisteen is een uitstekend materiaal dat de tand des tijds doorstaat. Het is tegelijkertijd bestand tegen de ruwe, grillige weersomstandigheden aan de oceaan.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het CUPACLAD® 101 LOGIC-bekledingssysteem biedt elke gevel evenwicht en is perfect combineerbaar met andere materialen en laat de niet te evenaren textuur en de glans van onze natuurlei ten volle tot zijn recht komen.

 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.