Dakwerken
05/05/2024

Daken in natuurleien: kenmerken en voordelen van het beste materiaal voor daken

Of u nu van plan bent een nieuwe woning te bouwen of een woning te renoveren, het materiaal van het dak is een cruciale keuze die voorgaat op de esthetiek. In dit artikel leggen wij u uit waarom natuurleien een optimale keuze zijn.

leien dak

Kenmerken van leien daken

De kenmerken zijn de inherente eigenschappen van een product door het eenvoudige feit dat het bestaat. Waarom zijn leien de beste keuze voor daken?

De kenmerken zijn de eigenschappen die een product heeft door het loutere feit dat het een product is. Waarom is het pizarra-materiaal het beste materiaal voor daken?

 • Esthetiek: leien worden gevormd door geologische processen die zich uitspreiden over miljoenen jaren. Dit proces kan onmogelijk kunstmatig worden gereproduceerd, waardoor de verfijning en finesse van natuurleien onvergelijkbaar zijn.
 • Prestaties: natuurleien zijn waterdicht en vorstbestendig, verdragen schokken en zijn brandvertragend. Dankzij de bestendigheid van dit materiaal tegen de weerselementen is het perfect voor de bedekking van een woning.
 • Onaantastbaarheid: natuurleien zijn een metamorfische rots die haar esthetische en functionele eigenschappen onveranderlijk bewaart in de loop der tijden. Geen enkel van de alternatieven voor daken kan tippen aan de weerstand van dit materiaal.
 • Duurzaamheid: leien is een rots die door de natuur is gecreëerd, met een zeer doeltreffend extractie- en transformatieproces dat de gevolgen voor het milieu tot een minimum beperkt. De ecologische voetafdruk ervan is minimaal.

dakbedekkin leien

Voordelen van een bedekking van uw dak met natuurleien

De voordelen zijn de positieve aspecten die voortvloeien uit de intrinsieke kenmerken van natuurleien. In fine, welke voordelen biedt dit materiaal voor uw dak?

 • Weinig onderhoud: in tegenstelling tot andere dakmaterialen vereisen natuurleien zeer weinig onderhoud. Zeg constante revisies en herstellingen vaarwel.
 • Levensduur: als de leien eenmaal zijn geïnstalleerd, kunnen ze meer dan honderd jaar meegaan op uw dak. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke besparing op lange termijn.
 • Aanpasbaarheid: natuurleien kunnen worden aangepast aan alle architectuurstijlen, van de meest klassieke ontwerpen tot moderne creaties. Bovendien kunnen ze even goed op het dak als op de gevel worden geïnstalleerd.
 • Bestendigheid tegen de elementen: natuurleien zijn bestand tegen regen, sneeuw en vuur. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd in zeer gevarieerde klimaten, en bieden altijd uitzonderlijke prestaties.

huis met leien dak

Waarom kiezen voor CUPA PIZARRAS ?

Nu we weten dat natuurleien het beste materiaal is voor uw dak. Wat onderscheidt CUPA PIZARRAS als unieke onderneming?

 • Productenten: wij ontginnen natuurleien uit onze 20 groeves in het noord-westen van Spanje, en we transformeren ze in onze 24 werkplaatsen. De controle van de volledige productieketen garandeert de kwaliteit van al onze producten.
 • 130 jaren leiderschap: onze oudste groeve is sinds 1892 actief. In de loop der jaren hebben wij natuurleien geproduceerd voor allerlei soorten projecten, en zijn we leiders geweest op alle markten waar we actief zijn.
 • Excellence garantie: al onze palletten natuurleien zijn in overeenstemming met de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van alle landen waar wij actief zijn. Wij zijn bovendien een koolstofneutrale onderneming en we zijn in het bezit van de gouden medaille van Ecovadis.
 • Gepersonaliseerde service: Wij beschikken over het grootste team van experts in natuurleien, dat op elk moment van het proces ter uwer beschikking staat, en over technische documenten, garanties en onderhoud.

dakbedekking van natuurleien

dudas icono Heeft u nog meer argumenten nodig om een dak in natuurleien te willen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden en u te helpen in elke stap van het proces.