Natuurleien, het beste materiaal voor daken en gevels sinds mensenheugenis

Natuurleien

Lei is een product met onvergelijkbare technische kenmerken dat kan worden aangepast aan alle projecten en die hen een onvergelijkbare toegevoegde waarde geeft.

Natuurlei biedt elk type dak of gevel een niet te imiteren en tijdloos uitzicht dat doorheen de tijd onveranderd zal blijven. De elegantie en persoonlijkheid geven het product een uniek karakter.

De levenscyclusanalyses die de mogelijkheid bieden om de milieu-impact van een product globaal te analyseren, bevestigen dat natuurlei een ecologische optie is voor elk type architectuurproject.

natuurleien voor een dakbedekking of een gevel

Onnavolgbaar

Elke leisteen is uniek, zijn textuur vertelt het verhaal van de krachten die hem hebben gevormd en de mineralen waaruit hij is opgebouwd. Geen enkel kunstmatig alternatief kan een product imiteren dat meer dan 500 miljoen jaar geleden is ontstaan in de natuur.

Lange levensduur

Leisteen is een ijzersterk dakbedekkingsmateriaal met een
levensduur van meer dan 100 jaar. In tegenstelling tot kunstleien blijven de kleur en eigenschappen van natuurleien onaangetast door de tijd, en zijn ze onderhoudsvrij.

Duurzaamheid

Leisteen is 100 % natuurlijk en het dakbedekkingsmateriaal dat het minste impact heeft op het milieu. Elke leisteen is met de hand gemaakt door een meester klover, zonder chemicaliën of aanvullende behandelingen.

Rendement

Leisteen is bestand tegen extreme temperaturen, vorstbestendig, vuurvast en volledig ondoorlaatbaar. Leisteen garandeert een perfect rendement, ongeacht de weersomstandigheden.

Traditie

Leisteen doorstaat de tand des tijds. Zijn onnavolgbare karakter en duurzaamheid maken van leisteen het ideale materiaal om het aspect en de persoonlijkheid van elk type architectuurproject te bewaren.

Veelzijdigheid ​- Producten in natuurlei

De betrouwbaarheid en de schoonheid van leien producten maken er de ideale oplossing van voor architecturale doeleinde, wat ook de stijl of de trend is, want ze passen zich aan elk design aan.

Natuurleien voor dakbedekkingen

CUPA PIZARRAS, wereldleider in leisteen productie. Onze 20 groeves en 24 productie ateliers combineren de nieuwste technologie met onze traditionele vaardigheid en vakmanschap.

CUPACLAD®

Het gebruik van uiterst duurzame tektonische leisteen, de nieuwe bevestigingstechnieken en de efficiëntie van de verluchte gevel maken van CUPACLAD® een competitief en volledig verdedigbaar alternatief voor het bekleden van eender welk type gevel.

THERMOSLATE®

De THERMOSLATE® thermische panelen zijn het enige zonnesysteem dat gebruik maakt van de kenmerken van natuurleien, door de zonnestraling om te zetten in energie om te verwarmen, voor warm water of om zwembaden te verwarmen.

 

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.