Almen Bolig+,
Denemarken

icono-case3
Plaats:
Danemarken
icono-case4
Jaar:
2012
icono-case2
M2:
70.000 m2
icono-case1
Architect:
ONV Arkitekter

R ONV Architectes hebben in samenwerking met Scandi Byg een nieuw concept van economische woningen ontwikkeld: AlmenBolig+.

Het is uitgewerkt op zeven verschillende locaties in Denemarken. AlmenBolig+ is ontstaan doordat de prijzen van traditionele nieuwbouw, net als de bouw- en beheerkosten aanzienlijk waren gestegen.

Toen de architecten vaststelden dat de prijzen van gebouwen, de kosten van traditionele bouw en de beheerkosten aanzienlijk waren gestegen, creëerden ze een concept met minder conventionele bouwmethodes waardoor ze een woning konden aanbieden vanaf ongeveer 1000 €/m2 (7500 DKK/m2).

De woningen werden gebouwd met geprefabriceerde modules op maat van een kamer, die met een maximale flexibiliteit combineerbaar waren. Er waren verschillende gevelbekledingen mogelijk, maar het vaakst gebruikte materiaal blijft de natuurleien van CUPA PIZARRAS. Elke eigenaar kiest zelf het interieurdesign.

De binnenkant van de woning wordt ingedeeld op twee niveaus, voor een totale oppervlakte van 85 m2, 93 m2, 104 m2 en 125 m2. De woningen van AlmenBolig+ zijn energiezuinig en duurzaam.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Het verluchte gevelsysteem CUPACLAD® 201 VANGUARD onderscheidt zich door zijn krammen in roestvrij staal, die onderaan lichtjes zichtbaar zijn, en die contrasteren met onze natuurleien. Het resultaat is een duurzame gevel met een moderne toets.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.