La Quantinière,
Frankrijk

icono-case3
Plaats:
Plaats (Frankrijk)
icono-case4
Jaar:
2017
icono-case2.png
M2:
1000m2
icono-case1.png
Architect:
DCL Architecture

Deze residentie aan de poorten van Angers combineert energie-efficiëntie en design.

Architectenbureau DCL koos voor CUPA PIZARRAS natuurleien op het dak en de CUPACLAD® verluchte gevelsystemen.
Een prachtig project dat niet onopgemerkt blijft …

Het staat in het hart van de nieuwe wijk La Quantinière in Trélazé, in de rue Christophe Colomb, op een steenworp van het commerciële centrum, het toekomstige SNCF-station en een scholengroep. De residentie telt 90 appartementen verdeeld over 4 gebouwen, gebouwd in opdracht van Maine-et-Loire Habitat.

Op een totale oppervlakte van 5200 m2 werd de bouwfase van residentie La Quantinière in 2017 afgerond.

De residentie heeft toegang tot alle huurdiensten dankzij de nabijheid van het agentschap van Maine-et-Loire Habitat: de toekomstige 90 inwoners van de gebouwen van Maine-et-Loire Habitat zullen, als experiment, 4 elektrische deelwagens aangeboden krijgen.

Ze kunnen deze reserveren via de website of op een smartphone en het is de bedoeling om tot een huurprijs van € 2/uur te komen.

Architectenbureau De Coquereaumont Lebreton koos voor het CUPACLAD® 101 RANDOM systeem en licht zijn keuze voor een gevel in leisteen voor residentie La Quantinière in Trélazé als volgt toe:


“Door op zoek te gaan naar technische excellence moesten we een krachtige bouwschil ontwerpen. Bovendien leidt de willekeurige plaatsing van verschillende formaten leisteen tot een harmonie die leisteen een nieuw imago geeft”
merkt architect Pierre de Coquereaumont (architectenbureau DCL) op
.

PRODUCT GEBRUIKT: CUPACLAD®

Ons verlucht gevelsysteem CUPACLAD® 101 RANDOM staat synoniem voor creativiteit, en geeft eender welke gevel een origineel design waarbij de buigzaamheid en de natuurlijke duurzaamheid van onze leisteen worden benut.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.