B home,
Asturias

icono-case3
Plaats:
Asturias (Spanje)
icono-case4
Jaar:
2016
icono-case2.png
M2:
40 m2
icono-case1.png
Architect:
Baragaño

Het concept van modulaire woningen ontwikkelt zich verder en neemt een belangrijke plaats binnen de hedendaagse architectuur in. Terwijl het vroeger voorbehouden was voor enkele avant-gardistische projecten, worden deze modules steeds vaker gebruikt voor woningen van iedereen.

Tussen land en zee, in de buurt van Luarca in Asturië, staat Casa Montaña, ontworpen door Sergio Baragaño Cachón, het resultaat van een samenwerking tussen B-architecten en ArcelorMittal. Het concept bestaat uit de combinatie van driedimensionale blokken die in minder dan vier maanden tijd volledige werden geprefabriceerd in een werkplaats.

De levering en assemblage ter plaatse namen slechts enkele dagen in beslag. Elk huis is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos en beiden toekomstige eigenaars de gewenste flexibiliteit naargelang van hun behoeften.

Het Casa Montaña heeft een bewoonbare oppervlakte van 100 m2 en is een afwijking van het oorspronkelijke concept aangezien het dienst doet als tweede woning.

Het beantwoordt aan de wensen van de klant, maar voldoet bovendien aan de lokale stedenbouwkundige voorschriften die voor dit huis in de bergen een leistenen dak voorschrijven.

De combinatie van natuurleien en hout zorgt voor een perfecte integratie van deze ‘doos’ in een landelijke omgeving.

De harmonie tussen de hedendaagse architectuur en de landelijke en traditionele omgeving is een evenwichtige dialoog. Het huis werd volledig gebouwd in Madrid en vervolgens 600 km vervoerd en telt twee woonlagen.

Op het gelijkvloers is er de leefruimte, verdeeld over een open ruimte die baadt in het licht. Er is ook een dienstvertrek en een badkamer. Op de verdieping zorgen twee gezellige slaapkamers voor het nodige comfort.

Previous slide
Next slide
 

Andere case-studies

Wereldwijd zijn er meer dan 250 daken die gebouwd zijn met onze leien.

Het natuurlei van CUPA PIZARRAS is het hoogstgewaardeerde product van architecten. Het werd uitgekozen voor belangrijke projecten, zoals gebouwen van cultureel en historisch belang, moderne architectuur of constructies en restauraties van traditionele woningen.

Heeft u vragen? Ons team van experts in leien staat ter uwer beschikking om u de meest op uw project afgestemde leien te helpen kiezen.